2013-02-17 08:45:06
Φωτογραφία για Ηλεία: Ο δρόμος καταπίνει χωράφια
Αποκλεισμένοι από τα κτήματα και τα χωράφια τους είναι εδώ και μία εβδομάδα περίπου οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Περιστερίου του δήμου Ήλιδας, εξαιτίας της μεγάλης καθίζησης που έχει σημειωθεί στο δρόμο που ενώνει το Περιστέρι με την Οινόη.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην θέση ?Καμινάκια? και μετά τις κατολισθήσεις που σημειώνονται ανά τακτά διαστήματα στην θέση ?Λεσσά?, παρά τις όποιες παρεμβάσεις, η καθίζηση στο συγκεκριμένο σημείο ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στους κατοίκους.

Άκρως επικίνδυνος

Σύμφωνα με τους κατοίκους τα προβλήματα στη θέση "Καμινάκια" είχαν ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια περίπου, με μικρής έκτασης καθιζήσεις. Τότε επισημάνθηκε στις αρμόδιες αρχές και είχε γίνει παρέμβαση στο σημείο, παρ? όλα αυτά δεν δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα και αυτό αποδεικνύεται σήμερα, από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δρόμος.

Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, ο δρόμος δεν ?άντεξε? και ένα μεγάλο τμήμα έχει υποχωρήσει, κάνοντας την μετακίνηση των οχημάτων σχεδόν αδύνατη αυτή τη στιγμή και οι μόνοι που επιχειρούν να περάσουν από το σημείο με τρακτέρ, θέτουν ουσιαστικά σε κίνδυνο την ζωή τους, αφού ο δρόμος υποχωρεί ημέρα με την ημέρα.

Χάνει το βιος του

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή το αντιμετωπίζει ο κ. Γρηγόρης Ανδρικόπουλος, αφού ο δρόμος κατολισθαίνει μέσα στο χωράφι με την σταφίδα του! Ήδη, ένα μικρό τμήμα του χωραφιού έχει καλυφθεί από τμήμα του δρόμου και όσο συνεχίζεται το φαινόμενο τόσο περισσότερο ο δρόμος θα ?καταπίνει? το χωράφι.

«Εγώ μόνο αυτό το χωράφι έχω για να ζήσω, εάν καταστραφεί και αυτό τι θα κάνω;» λέει με αγωνία στην εφημερίδα ?Πατρίς? ο κ. Ανδρικόπουλος.

Σοβαρό πρόβλημα όμως αντιμετωπίζει και η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού, αφού οι περισσότεροι για να φθάσουν στα χωράφια τους πρέπει να περάσουν από αυτό το σημείο και πλέον αδυνατούν, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι καλλιέργειες.

Ο πρόεδρος του χωριού κ. Θανάσης Σεϊντής έχει ήδη ενημερώσει τον δήμο Ήλιδας και τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, προκειμένου να γίνει παρέμβαση άμεσα, γιατί το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Το σημείο έχει καταστεί και ιδιαίτερα επικίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς και κυρίως για όσους δεν γνωρίζουν καλά το δρόμο και ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

Οι κάτοικοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση, να γίνει παρέμβαση έστω και προσωρινά σε πρώτη φάση και όταν φτιάξει ο καιρός να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ