2013-02-17 08:39:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών για την απεργία στις 20 Φεβρουαρίου
Σήμερα η συγκυβέρνηση επιδιώκει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων σε χώρους δουλειάς και κλάδους που κατοχυρώνουν βασικά εργασιακά-ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα μέσα από πολύχρονους αιματηρούς αγώνες.

Θέλει να αντικαταστήσει τη συλλογική διαπραγμάτευση με την ατομική, να υπογράφει ένας-ένας, ανήμπορος να αντιδράσει, ώστε η αντιλαϊκή της πολιτική σε δημόσιο-ιδιωτικό τομέα να περνάει χωρίς αντιδράσεις και διεκδικήσεις.

Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, εξαθλιωμένους και ξεμοναχιασμένους, να μοιραζόμαστε την ανεργία, ανήμποροι να αντιδράσουμε, να πληρώνεται όποιος δουλεύει 5μηνα-6μηνα με 300-400€ και αυτοί να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που όλη μέρα προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια των κομμάτων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο. Εννοούν και θέλουν την καπιταλιστική Ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ,που φορτώνει όλα τα βάρη της κρίσης στο λαό, βαμμένη με το αίμα της εξαθλίωσης των λαϊκών οικογενειών.


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ-ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η Πανελλαδική Πανεργατική απεργία που γίνεται λόγω της πίεσης των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και της αγανάκτησης και της οργής των εργαζομένων σε όλη τη χώρα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στις 20 Φλεβάρη μας ενδιαφέρει όλους και όλες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να υπογραφτεί Εθνική Συλλογική Σύμβαση με Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση, για αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις και πάλη για την υπογραφή νέων με βάση τους κλαδικούς μισθούς που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ προστασία για τους ανέργους και τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ-ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Να βάλουμε τέλος στο να γίνεται ο ιδρώτας μας κατάθεση και πλούτος για λίγους με τον αγώνα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Έυρ. Ένωσης.

Ø Τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Ø Την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

Για φιλολαϊκή ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία

Στις 20 Φλεβάρη

Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Πλ. Γεωργίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Η ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των λαϊκών οικογενειών από την αφαίρεση κοινωνικών – μισθολογικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων (μειώσεις μισθών – συντάξεων, περικοπή επιδομάτων, εμπορευματοποίηση υγείας – παιδείας) από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τωρινή και προηγούμενες, φορτώνοντας όλα τα βάρη της κρίσης στο λαό έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση.

Πολλές εργατικές οικογένειες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες. Έτσι όπως είναι η κατάσταση απειλείται η ίδια η επιβίωση τους.

Οικογένειες χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, άλλες χωρίς νερό, πολλές χωρίς την αναγκαία διατροφή ειδικά των παιδιών, χωρίς τα κατάλληλα ρούχα, ηλικιωμένοι χωρίς ιατρική περίθαλψη και φάρμακα, και το πιο νέο οικογένειες χωρίς σπίτι να αναζητούν εδώ και εκεί μια ζεστή γωνιά να κοιμηθούν τα παιδιά τους.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Δε σώζεται η κατάσταση με φιλανθρωπίες, με την ελεημοσύνη των δήθεν Μ.Κ.Ο και των κυβερνητικών προγραμμάτων ανακύκλωσης της φτώχειας, του μοιράσματος της ανεργίας μεταξύ των εργαζομένων με πεντάμηνα ή εξάμηνα απασχόλησης.

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος ενεργητικά στις πρωτοβουλίες της Λαϊκής Επιτροπής και να μετατραπεί η προσωπική οργή και αγανάκτηση σε συλλογικό ορμητικό ποτάμι ταξικής αντεπίθεσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Η λύση των εκρηκτικών προβλημάτων που βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στην οργάνωση μαζικά της ταξικής αντεπίθεσης και της αλληλεγγύης .

Παλεύουμε για τη ριζική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Έυρ. Ένωσης.

Μονομερή διαγραφή του χρέους.

Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για λαϊκή οικονομία-εξουσία.

Διεκδικούμε

από όλους τους υπεύθυνους ( Δήμος Π, Περιφέρεια, Κυβέρνηση):

Άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών:

Άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών:

Ø Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.

Ø Άμεση στέγαση των ατόμων και των οικογενειών που δεν έχουν σπίτι με ευθύνη του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ø Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ

Ø Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ, στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, Υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.

Ø Κατάργηση των φόρων και τελών για δήμο και ΕΡΤ.

Ø Δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμούς για όλα τα παιδιά.

Ø Έκτακτο κρατικό κονδύλι για τη διατροφή και σίτιση των παιδιών στα σχολεία με την αξιοποίηση των υποδομών και του προσωπικού του Δήμου.

Για τους ανέργους:

Ø Έκτακτο επίδομα 1200€ για όλους τώρα.

Ø Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία και απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.

Ø Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

Είμαστε αποφασισμένοι με τον αγώνα μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΕΙΣΜΟΣ 4,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΕΙΣΜΟΣ 4,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ