2013-02-17 08:41:04
Φωτογραφία για Συρία: Τουλάχιστον 300 σουνίτες απήχθησαν μέσα σε δύο ημέρες
Ένοπλοι που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Συρίας απήγαγαν πάνω από 300 ανθρώπους στη βορειοδυτική Συρία ανακοίνωσε χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση κι εδρεύει στη Βρετανία.

Οι 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σουνίτες μουσουλμάνοι, απήχθησαν στην επαρχία Ιντλίμπ, ενέργεια η οποία σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ έγινε σε αντίποινα για την απαγωγή 42 σιιτών μουσουλμάνων αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε πληροφορίες ότι ο αριθμός μπορεί να φθάσει τους 700», είπε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση 42 σιίτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, είχαν απαχθεί την Πέμπτη όταν ένοπλοι σταμάτησαν ένα λεωφορείο που ταξίδευε προς την Δαμασκό.

Οι περισσότεροι σουνίτες που απήχθησαν κατάγονται από χωριά τα οποία ελέγχονται από αντάρτες του ισλαμιστικού Μετώπου αλ Νόσρα, το οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν πως συνδέεται με την αλ Κάιντα.


Εξάλλου σήμερα Ισραηλινοί στρατιώτες παρείχαν ιατρική περίθαλψη σε πέντε Σύρους οι οποίοι τραυματίστηκαν σε μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στα Υψώματα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι οι πέντε Σύροι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο βόρειο Ισραήλ για νοσηλεία. Είναι το πρώτο τέτοιο συμβάν που αναφέρεται στο πλαίσιο της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία—που μπαίνει στην τρίτη της χρονιά τον επόμενο μήνα.

Η εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει εάν οι πέντε είναι αντάρτες, στρατιωτικοί ή πολίτες. Μάχες ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες αναφέρθηκαν στο συριακό χωριό Χαν Άρναμπεχ, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψώματα του Γκολάν από τις δυνάμεις της Συρίας στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή το 1967 και αργότερα τα προσάρτησε. Αν και η μεθόριος παραμένει ήρεμη, από τεχνικής άποψης οι δύο χώρες παραμένουν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο Ισραηλινός στρατός είχε ανταποδώσει πυρ πέρυσι στη Συρία όταν οβίδες είχαν πέσει στα υψώματα του Γκολάν.

Παράλληλα σήμερα συνεχίζονταν οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και τακτικά στρατεύματα σε πολλά αεροδρόμια, ειδικά στρατιωτικά, στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες είχαν εξαπολύσει την 12η Φεβρουαρίου την «μάχη για τα αεροδρόμια» στην επαρχία Χαλέπι, με στόχο να εκμηδενίσουν την αεροπορική ισχύ πυρός του καθεστώτος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ