2013-02-17 10:03:05
Φωτογραφία για Η BMW στο 83ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2013
Στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η BMW δίνει το παρών με μία ασυναγώνιστη γκάμα νέων μοντέλων παρουσιάζοντας παράλληλα επαναστατικές premium προτάσεις στη μικρομεσαία κατηγορία με φουτουριστική σχεδίαση και έξοχα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας.

Άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα είναι τα καινοτόμα συστήματα του BMW ConnectedDrive για την υποστήριξη του οδηγού.

BMWΣειρά 3 GranTurismo: Καινοτομία, συναίσθημα, λειτουργικότητα.

Η νέα BMW Σειρά 3 Gran Turismo κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Γενεύη, φέρνοντας στη μεσαία premium κατηγορία μία κορυφαία πρόταση. Ανεξάρτητη φιλοσοφία στην επιτυχημένη Σειρά 3, ικανοποιεί άριστα την ανάγκη για χώρους και λειτουργικότητα. Η τρίτη έκδοση αμαξώματος της σημερινής οικογένειας του μοντέλου συνδυάζει τα σπορ, δυναμικά γονίδια του Sedan με την πρακτικότητα και ευελιξία του Touring – αρετές στις οποίες προστίθενται τώρα οι χώροι και η οδηγική άνεση. Η νέα BMW Σειρά 3 Gran Turismo είναι απόλυτα πειστική αφενός σαν ένα κομψό, πολυτελές μοντέλο, αφετέρου σαν ένα δυναμικό, άνετο μεταφορικό μέσο.


BMW M6 GranCoupe: γνήσια αθλητική και ακαταμάχητα γοητευτική.

Η BMW M αποκαλύπτει μία τρίτη έκδοση της υψηλών επιδόσεων BMW M6 στο Ευρωπαϊκό κοινό για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2013. Η νέα BMW M6 Gran Coupe συνδυάζει τις σπορ επιδόσεις ενός μοντέλου M με μοναδική γοητεία και πολυτέλεια. Χάρη στην πρόσθετη ευρυχωρία του τετράθυρου Coupe, οι δύο πίσω επιβάτες απολαμβάνουν απαράμιλλα επίπεδα άνεσης.

Κάτω από το καπό, ο V8 κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo αποδίδει 412 kW/560 hp και μέγιστη ροπή 680 Nm. Η κινητήρια ισχύς διοχετεύεται στους πίσω τροχούς μέσω επτατάχυτου Κιβωτίου M Διπλού Συμπλέκτη (Double Clutch Transmission) με Drivelogic. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν Ενεργό Διαφορικό Μ (Active M Differential) στον πίσω άξονα, πλαίσιο ειδικό για μοντέλο M, υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού και συνθετικό σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης.

BMW Z4: Απαράμιλλη φινέτσα και ατομικότητα σε γραμμή roadster. Με νέα εξωτερικά χαρακτηριστικά, βελτιώσεις στο εσωτερικό, νέο πακέτο εξοπλισμού και νέο entry κινητήρα, η BMW Z4 αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στη Γενεύη με την εντυπωσιακή εμφάνιση και τις καινοτομίες της. Τρεις νέες εξωτερικές αποχρώσεις διατίθενται με τη νέα επιλογή Design Pure Traction. Στο εσωτερικό, μαύροι και πορτοκαλί τόνοι συνθέτουν μία ιδιαίτερα τολμηρή χρωματική αντίθεση. Πιο εξατομικευμένες επιλογές είναι οι νέες ζάντες αλουμινίου 17 και 18 ιντσών, και το προαιρετικό πακέτο M Sport. Επόμενη entry έκδοση είναι η BMW Z4 sDrive18i, με κινητήρα 2.0 τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo με 115 kW/156 hp. Ο νέος entry κινητήρας παραγγέλνεται επίσης με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

BMWConceptActiveTourer: ευρύτερο πεδίο για καινοτομίες.

Η BMW Concept Active Tourer δίνει μία πρώτη γεύση των καινοτομιών που προορίζονται για την premium compact (μικρομεσαία) κατηγορία. Με αυτό το πρωτότυπο, η BMW παρουσιάζει μία σειρά πρωτοποριακών λύσεων για το εσωτερικό και για το σύστημα κίνησης. Άνεση και λειτουργικότητα συνδυάζονται έξυπνα με επιδόσεις και στυλ, ενώ το plug-in hybrid drive σύστημα εγγυάται κορυφαία επίπεδα απόδοσης.

Με εξωτερικό μήκος 4.350 mm, σπορ αναλογίες και τη γνώριμη σχεδιαστική γραμμή BMW, αυτό το πρωτότυπο μεταφέρει τις αισθητικές αρχές της BMW σε μία νέα κατηγορία οχημάτων. Το εσωτερικό της BMW Concept Active Tourer ξεχωρίζει με την υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, τους πλούσιους χώρους για τον οδηγό και τους επιβάτες και τον ευέλικτα επεκτεινόμενο χώρο αποσκευών. Τις υψηλές επιδόσεις του πρωτοτύπου εξασφαλίζει μια εξειδικευμένη έκδοση τους συστήματος BMW eDrive. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από ένα τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα και ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 140 kW/190 hp για να επιταχύνουν το BMW Concept Active Tourer από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο έχει μέση κατανάλωση κάτω από 2,5 lit. / km και εκπομπές CO2 λιγότερες από 60 g / km.

BMW ConnectedDrive: Dynamic Light Spot αναγνωρίζει τα ζώα τη νύχτα. Το BMW Night Vision, ένα σύστημα υποστήριξης οδηγού της σειράς BMW ConnectedDrive, συμβάλλει σημαντικά στην αποφυγή ατυχημάτων στο σκοτάδι.

Χάρη στο BMW Dynamic Light Spot, ο κίνδυνος ατυχημάτων με πεζούς μειώνεται ακόμα περισσότερο. Από το καλοκαίρι του 2013, το BMW Night Vision θα προσφέρει επιπλέον ένα ειδικό σύστημα αναγνώρισης ζώων που ξεπερνά την εμβέλεια των προβολέων. Μία κάμερα θερμικής απεικόνισης μέσω υπερύθρων τοποθετημένη στη μάσκα μπορεί να ανιχνεύει αντικείμενα που εκπέμπουν θερμότητα από απόσταση περίπου 100 m, κάνοντας διαχωρισμό μεταξύ ανθρώπων και ζώων λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Αν η BMW Night Vision προβλέψει πιθανή σύγκρουση με ζώο, το Dynamic Light Spots αρχίζει να αναβοσβήνει προς το ζώο με στοχευόμενο τρόπο. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται ένα εικονίδιο ελαφιού στο ταμπλό οργάνων. Σε περίπτωση έντονου κινδύνου, το σύστημα εκπέμπει επίσης μία ακουστική προειδοποίηση.

BMW i3 με ευφυείς λύσεις επέκτασης της αυτονομίας.

Η BMW i3 Concept Coupe σηματοδοτεί την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα της στη Γενεύη, ενώ το παρών δίνει και η BMW i8 Concept Spyder. Η αυτονομία και η υποδομή φόρτισης είναι συχνό θέμα συζήτησης αποτελώντας ζωτικούς παράγοντες της ηλεκτροκίνησης. Με τον eDrive, η BMW i3 χρειάζεται επαναφόρτιση μπαταρίας μία φορά κάθε δύο-τρεις ημέρες σε συνηθισμένη καθημερινή χρήση. Αυτό ισοδυναμεί με αυτονομία μεταξύ 130 και 160 km. Το σύστημα κίνησης και όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες της BMW i3 τροφοδοτούνται από μία ειδικά σχεδιασμένη μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, η οποία – και κατ’ επέκταση η αυτονομία του αυτοκινήτου – επηρεάζεται λιγότερο από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας σε σχέση με άλλες μπαταρίες της αγοράς. Μία ακόμα προτεραιότητα στο σχεδιασμό της BMW i3 ήταν η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου, ενώ η χρήση διαφόρων προγραμμάτων οδήγησης μπορεί να αυξήσει την αυτονομία μέχρι 25%.

Καθώς η BMW i3 είναι είσης το πρώτο πλήρως δικτυωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, οι οδηγοί ενημερώνονται συνεχώς με ρεαλιστικούς υπολογισμούς για την αυτονομία του αυτοκινήτου. Αν χρειαστεί, μπορούν να ζητήσουν από το σύστημα να εμφανίσει τους σταθμούς φόρτισης στην περιοχή κοντά στον προορισμό, ενώ πιέζοντας απλά ένα μπουτόν γίνεται κράτηση θέσης. Επιπλέον, το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό πόση ώρα θα διαρκέσει η φόρτιση για το ταξίδι επιστροφής ή ένα μακρινότερο προορισμό. Διατίθεται προαιρετικό σύστημα επέκτασης της αυτονομίας, με δυνατότητα να φτάσει ακόμα και τα 300 km.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Press Kit που επισυνάπτεται.

Έγγραφα για download:

BMW_Geneva_2013_longversion (PDF, EL , 262,49 KB)
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ