2013-02-20 17:14:03
Φωτογραφία για Ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης
Σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης για την πλημμελή λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και τη μη υλοποίηση κανενός έργου του περιφερειακού σχεδιασμού προχώρησαν σήμερα κάτοικοι και φορείς του Λαγκαδά.

Στο μεταξύ, την Δεευτέρα απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του χώρου ταφής, ωστόσο προειδοποίησαν ότι αν ο Σύνδεσμος δεν δεσμευτεί για τα υποστηρικτικά έργα που θα πρέπει να γίνουν πέριξ του ΧΥΤΑ, όπως η λειτουργία του βιολογικού σταθμού και η κατασκευή νέων κυψελών στον ΧΥΤΑ, τότε θα προβούν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό. Λόγω της χ κινητοποίησης δεν επιτράπηκε η είσοδος των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ παρά μόνο στα οχήματα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια από λαϊκές αγορές και σχολεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάδοι των απορριμμάτων στις γειτονιές να παραμείνουν γεμάτοι.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο η δίκη κατοίκων της Ευκαρπίας που κατηγορούνταν για άσκησης παθητικής βίας σε παλιότερη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον ΣΜΑ. Από την πλευρά τους, τα μέλη του δικτύου 50 συλλόγων και φορέων της δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ, αναφερόμενα στο έργο, κάνουν λόγο για μια γιγάντια κατασκευή την οποία δεν θέλουν, όπως λένε, το δημοτικό συμβούλιο του Παύλου Μελά, σύσσωμη η τοπική κοινωνία με 10.000 υπογράφοντες, το δίκτυο των 50 συλλόγων και φορέων, οι σύλλογοι εργαζομένων ΟΤΑ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά.
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ