2013-02-22 08:41:04
Φωτογραφία για Ξεκινά η καταβολή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες
Αύριο Σάββατο, υπογράφεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η υπουργική απόφαση καθορίζει τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε περίπου 20.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Εργασίας, η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει άμεσα μέσα στον Μάρτιο μετά την υπογραφή της απόφασης.

Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται στα 360 ευρώ και η διάρκειά του είναι σε άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης (θα κυμαίνεται από 3 έως και 9 μήνες).

Όσοι έχουν ασφάλιση 3 ως 4 έτη δικαιούνται επίδομα 360 ευρώ για 3 μήνες. Για ασφάλιση 5 - 6 ετών οι δικαιούχοι παίρνουν επίδομα 360 ευρώ για 4 μήνες, για 5 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 7 - 8 έτη, για 6 μήνες θα λαμβάνουν 360 ευρώ όσοι έχουν ασφάλιση 9 -10 έτη, για 7 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 11 - 12 έτη, για 8 μήνες εκείνοι που έχουν ασφάλιση από 12 -13 έτη και για 9 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση από 15 έτη και πάνω.


Στο μεταξύ μία ενιαία ρύθμιση για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φόρων και εισφορών που χρωστούν επιχειρήσεις στα ταμεία ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 θα γίνει άμεσα μία ενιαία ρύθμιση είσπραξης φόρων και εισφορών ταυτόχρονα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας αυτή θα είναι και η τελευταία ρύθμιση που θα γίνει για να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία αλλά και ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ