2013-02-22 14:45:04
Φωτογραφία για Μεγάλωνει τα ανήλικα αδέλφια της μακριά απο τους γονείς τους
Η Βένια είναι 26 ετών. Ζεί μόνη της με τα δύο ανήλικα αδέλφια της απο τα 16 της χρόνια. Εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια, προσπαθεί να είναι και μάνα και πατέρας για τον 16χρονο, σήμερα, αδελφό και την 15χρονη αδελφή της. Η Βένια στέκεται γενναία και μας εξιστορεί την δύσκολες στιγμές που έζησε και ζεί ακόμη και σήμερα.

Γιατί αναγκαστήκατε να μείνετε μόνοι σας χωρίς την παρουσία των γονιών σας;

Απο μικρή θυμάμαι τον πατέρα μου να μαλώνει με την μητέρα μου. Δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά. Έχω να θυμάμαι μόνο φωνές, καυγάδες και στιγμές δύσκολες. Όταν ήμουν 15 χρονών μαθαίνω ότι η μητέρα μου μας εγκατέλειψε για να κάνει την ζωή της με έναν άλλο άντρα.

Μας πλήγωσε πολύ. Οι επαφές της με εμένα και τα αδέλφια μου κόπηκαν κατευθείαν. Λες και δεν μας αγάπησε ποτέ. Της θυμίζαμε πάντα τον πατέρα μας, που τον μισούσε. Ο πατέρας μας μετά τον χωρισμό το έριξε στο ποτό και άρχισε να λείπει συνέχεια απο το σπίτι. Και μετά το ποτό ήρθαν και τα ναρκωτικά και μετά εξαφανίστηκε απο το σπίτι. Εδώ και δέκα χρόνια τον έχουμε δεί μόνο 4-5 φορές.


Πως συνεχίσατε την ζωή σας μόνοι, χωρίς τους γονείς;

Μόλις αντιλήφθηκα ότι είμαστε παρατημένοι απο τους γονείς μας στην μοίρα μας, τότε ήταν που αποφάσισα να πάρω την ζωή την δική μου και τών αδελφών μου στα χέρια μου. Έπρεπε να σταματήσω το σχολείο και να μεγαλώσω τα μικρά. Δύσκολες στιγμές. Έπρεπε να μην ονειρεύομαι την ζωή που έβλεπα να κάνουν άλλα κορίτσια στα 16 και στα 17 τους. Είχα μάθει να δουλεύω και συντηρώ τα αδέλφια μου σαν να ήταν δικά μου παιδιά. Ήταν και πολύ μικρά. Ευτυχώς που εγώ ήμουν πολύ μεγαλύτερη γιατί δεν ξέρω πως θα τα καταφέρναμε. Είχαμε πλέον μάθει να μισούμε την μητέρα μας λόγω της απόρριψης και να μισούμε τον πατέρα μας για την αδιαφορία που έδειχνε. Τα χειρότερα ήρθαν όταν έχασα την δουλειά μου. Με πήρε απο κάτω. Δεν ήξερα πως θα φάμε, πως θα ντυθούμε, πως θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας. Αυτό έγινε πριν 3 χρόνια. Έπαθα σχεδόν κατάθλιψη. Έκανα το λάθος που έκανε ο πατέρας μου. Δοκίμασα κάποιες φορές ναρκωτικές ουσίες για να αισθανθώ ότι δεν έχω προβλήματα. Μεγάλο λάθος και πολύ κακό παράδειγμα ο πατέρας μου σ' αυτό. Ευτυχώς δεν πρόλαβα να εξαρτηθώ όπως αυτός, γιατί σκεφτόμουν το μέλλον τών αδελφών μου. Αποστασιοποιήθηκα απο τα ναρκωτικά και δεν δοκίμασα ποτέ ξανά. Είχα μεγάλη δύναμη μέσα μου απ' ότι φαίνεται.

Πως ζείτε σήμερα; Πως τα καταφέρνετε; Ποιά είναι η καθημερινότητα σας;

Σήμερα εξακολουθώ να μην έχω δουλειά. Ζούμε με δανεικά απο φίλους και γείτονες. Δεν μπορώ άλλο να συμβαίνει αυτό. Θέλω να σταθώ στα πόδια μου. Θέλω ένα καλύτερο μέλλον γι΄αυτα τα παιδιά. Μεγαλώνουν, σε λίγα χρόνια θα ενηλικιωθούν κι αυτά και θα μπορούν να βοηθάνε. Μέχρι τότε όμως; Σήμερα είμαι όλη μέρα στο σπίτι για να τα φροντίζω. Δεν θέλω τίποτα άλλο στην ζωή μου, εκτός απο τα να δώ αυτά τα παιδιά ευτυχισμένα. Και θα το παλέψω πολύ να γίνουν. Μπορεί να μην γνώρισαν καλό πατέρα και καλή μητέρα αλλα θέλω να είμαι εγώ καλή αδελφή. Τα αγαπάω όσο τίποτα στον κόσμο.

Η Βένια σκέφτεται ότι κάποτε θα ήθελε να κάνει και την δική της οικογένεια. Μια οικογένεια όμως που να είναι δεμένη και αγαπημένη. Δεν θα ήθελε ποτέ να κάνει τα λάθη που έκαναν οι δικοί της γονείς στο παρελθόν.

thousandnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ