2013-02-26 20:17:04
Φωτογραφία για Κομισιόν: Το ιταλικό χρέος φρενάρει την ανάπτυξη
Πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης συστήνει η Κομισιόν στην Ιταλία, προκειμένου να... μειώσει το υψηλό μη βιώσιμο δημόσιο χρέος της.

«[Το χρέος] φρενάρει την ανάπτυξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στη χώρα, είπε πως «οι αγορές είναι ελεύθερες να αντιδράσουν όπως θέλουν». «Όσον αφορά την Κομισιόν, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στις ιταλικές αρχές και την ικανότητά τους να πετύχουν πολιτική αυτοδυναμία που θα διασφαλίσει τη συνέχεια της ατζέντας για την ανάπτυξη και την απασχόληση», πρόσθεσε ο Μπαγί.

Το ιταλικό χρέος ανήλθε στο 127% του ΑΕΠ το 2012 και αναμένεται να φτάσει στο 128% το 2013 - το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά από εκείνο της Ελλάδας.

Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο της απερχόμενης κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι τους τελευταίους 15 μήνες στην Ιταλία εφαρμόστηκαν φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ήταν αναπόφευκτες για την ιταλική οικονομία και μακροπρόθεσμα για τις επιχειρήσεις, τους πολίτες και για το σύνολο της χώρας.


«Το πρόγραμμα που εφάρμοσε η Ιταλία τους 15 τελευταίους μήνες ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαγί και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη μελλοντική κυβέρνηση ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε συνάδει με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ιταλία».

Ο κ. Μπαγί υπενθύμισε, μάλιστα, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ρώμη έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εταίρων της στην Ευρωζώνη σχετικά με τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και του δημόσιου χρέους της, καθώς και με την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Οι δεσμεύσεις αυτές ισχύουν. Η Επιτροπή αναμένει από την Ιταλία να τιμήσει τις δεσμεύσεις της και να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη όλων στην οικονομία της», δήλωσε ο Ολιβιέ Μπαγί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ