2013-02-28 21:23:03
Φωτογραφία για Εισαγγελική έρευνα για παρτίδες κρέατος αλόγου που διατέθηκαν στη Θεσσαλονίκη
Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε σήμερα από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά την αποκάλυψη ότι... τρεις εταιρίες προμηθεύτηκαν και πιθανότατα διακίνησαν ποσότητες κρέατος στις οποίες ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

Όπως έγινε γνωστό η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Φωτεινή Κρεωνίδου διέταξε να διενεργηθεί έρευνα σε τρεις εταιρείες, δύο που έχουν έδρα τη Σταυρούπολη και μία την Ιωνία, στις οποίες φέρεται να κατέληξαν οι ύποπτες ποσότητες κρέατος. Η εισαγγελέας ζήτησε να ελεγχθούν όλα τα παραστατικά, να διαπιστωθεί αν και που διακινήθηκαν οι συγκεκριμένες ποσότητες καθώς και να διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος για την ασφάλεια των τροφίμων. 

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν συγκεκριμένα αδικήματα του Αγορανομικού Κώδικα προκειμένου να επιβληθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν στα εμπλεκόμενα΄άτομα. Η εισαγγελική παραγγελία για την έρευνα ανατέθηκε στους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα και έχουν αναλυθεί τα 26, εκ των οποίων τα δύο βρέθηκαν θετικά.

ageliogoforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ