2013-03-01 14:09:04
Φωτογραφία για Αποσύρει προληπτικά σουηδικά λουκάνικα η IKEA Κύπρου
Μετά τα κεφτεδάκια, η IKEA Κύπρου αποσύρει τα λουκάνικα, αλλά και όλα τα εισαγόμενα προϊόντα κρέατος και πουλερικών σουηδικής προέλευσης.

Η απόσυρση γίνεται προληπτικά, με πρωτοβουλία της εταιρείας, λόγω του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας που συνεχίζει να διογκώνεται στην Ευρώπη. Όλα τα προϊόντα τα οποία προέρχονται από τον ίδιο προμηθευτή, τον σουηδικό όμιλο Dafgaard, παραμένουν πλέον αποθηκευμένα στους ψυκτικούς θαλάμους της IKEA.

Τόσο στα κεφτεδάκια, όσο και στα λουκάνικα, που θα έπρεπε να περιέχουν αποκλειστικά ένα μίγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, φαίνεται να εντοπίστηκε κρέας αλόγου, σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από τον σουηδικό όμιλο Dafgaard.

Επιπλέον, σε δελτίο Τύπου της η ΙΚΕΑ ΗΜ HOUSEMARKET CYPRUS αναφέρει ότι διαθέτει στο καταναλωτικό κοινό λουκάνικα από πιστοποιημένους Κύπριους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα λουκάνικα που διατίθενται στα εστιατόριά της και τα καφέ εξόδου προέρχονται από πιστοποιημένους Κύπριους παραγωγούς και παράγονται στην Κύπρο.

Η διεθνής εταιρεία IKEA ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα λουκάνικα τύπου Βιέννης που πωλούνταν στα καταστήματά της στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Επίσης σταματά τις πωλήσεις δύο παραδοσιακών σουηδικών φαγητών, του βαλενμπεργκάρε και του κααλπούντινγκ, που περιέχουν κιμά.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ