2013-03-04 16:24:03
Φωτογραφία για High score στην εθελοντική αιμοδοσία!
822 μονάδες αίματος και 175 νέοι αιμοδότες.

Το υψηλότερο ποσοστό στη μέχρι σήμερα πορεία της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών καταγράφηκε στην πρόσφατη (23.2-1.3) Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που οργάνωσε το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής. Οι εθελοντές που συμμετείχαν «με το χέρι στην καρδιά» χάρισαν γι’ άλλη μια φορά ελπίδα ζωής, αποδεικνύοντας ότι παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, η ανθρωπιά και η γενναιοδωρία παραμένουν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της εβδομαδιαίας τακτικής εξόρμησης αιμοδοσίας, που ήταν η πρώτη για το 2013, συγκεντρώθηκε ο αριθμός ρεκόρ των 822 μονάδων αίματος! Να σημειωθεί ότι στην αμέσως προηγούμενη εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο είχαν συγκεντρωθεί 746 μονάδες, ενώ στην αντίστοιχη του περσινού Φεβρουαρίου 813 μονάδες αίματος.

Εξίσου σημαντική ήταν η προσέλευση νέων αιμοδοτών, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στην εξόρμηση. Ειδικότερα, 175 ήταν οι νέοι αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και μαθητές από σχολεία του δήμου.


Επίσης, εκατοντάδες άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα Δίκτυα Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

… και γκολ υπέρ του εθελοντισμού

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στην παρουσία των δύο αγαπημένων παικτών του ΠΑΟΚ, του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και του Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από το γενικό αρχηγό της ομάδας Κώστα Ιωσηφίδη, έδωσαν αθλητική διάσταση στην εξόρμηση αιμοδοσίας, αποτελώντας το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για τα δεκάδες παιδιά που έσπευσαν να τους υποδεχθούν στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα.

Σας ευχαριστούμε Η μεγάλη -και το κυριότερο η σταθερά αυξανόμενη- συμμετοχή των πολιτών στις εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια τη δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, η οποία επιμένει να επενδύει στην καλλιέργεια της κοινωνικής συνείδησης, εστιάζοντας στα παιδιά. «Χάρη στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, και ειδικά των νέων, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι ο εθελοντισμός, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη σύντομα θα επικρατήσουν στο σύνολο της κοινωνίας. Ότι σταδιακά όλοι θα αντιληφθούμε πως η προσφορά αίματος και η δωρεά οργάνων σώματος δεν είναι ένα καθήκον που μας επιβάλλεται, αλλά μια εσωτερική ανάγκη, μια απόδειξη του σκοπού της ανθρώπινης ύπαρξης», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, και προσθέτουν: «Όσες ευχαριστίες κι αν απευθύνουμε στους εθελοντές μας για τη δυναμική τους παρουσία, αλλά και στους συνεργαζόμενους φορείς και τα στελέχη των αρμόδιων δημοτικών μας υπηρεσιών για την προσπάθειά τους να προωθήσουν το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς, θα είναι λίγες και δεν μπορούν να εκφράσουν το μέγεθος της ευγνωμοσύνης μας.

»Δυστυχώς, η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την εθελοντική προσφορά αίματος, ενώ εξακολουθεί να ισχύει το απαράδεκτο φαινόμενο της εισαγωγής αίματος από το εξωτερικό για την κάλυψη των αναγκών δικών μας ασθενών, που ίσως να είναι συγγενείς, φίλοι, εμείς οι ίδιοι ή τα παιδιά μας! Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει, και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούμε όλοι», προσθέτουν.

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς φιλοξενήθηκε και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ