2013-03-09 07:49:12
Φωτογραφία για Β.Κορέα: Απόρριψη του ψηφίσματος του ΟΗΕ για παύση του πυρηνικού προγράμματος
Η Βόρεια Κορέα απέρριψε επίσημα το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί να δοθεί ένα τέλος στο... πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων της χώρας, σηματοδοτώντας ότι σκοπεύει να αψηφήσει τις διεθνείς κυρώσεις και να υλοποιήσει τον στόχο της να γίνει μία χώρα με ισχυρή πυρηνική δύναμη.

Την Παρασκευή, το Συμβούλιο Ασφαλείας επέβαλε ομόφωνα νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, την ενίσχυση οικονομικών περιορισμών και την πάταξη των προσπαθειών της για τη μεταφορά απαγορευμένων φορτίων.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, καταγγέλλει έντονα και απορρίπτει πλήρως το «ψήφισμα κυρώσεων» κατά της Βόρειας Κορέας, προϊόν της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ εναντίον της χώρας», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. «Ο κόσμος θα δει ξεκάθαρα ότι η αμετάκλητη στάση της ΛΔΚ θα αναδείξει τη χώρα ως ένα «πυρηνικό κράτος», ως αποτέλεσμα της στάσης των ΗΠΑ να παρακινεί το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη σύνθεση του ψηφίσματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν νωρίτερα τη Βόρεια Κορέα ότι δεν πρόκειται να επιτύχει τίποτα με τις επαναλαμβανόμενες απειλές και τις προκλητικές ενέργειες, αλλά θα οδηγήσουν τη χώρα στη βαθύτερη απομόνωση.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ