2013-03-11 12:34:04
Φωτογραφία για Δήμαρχος Τοπείρου: «Το Δικαστήριο έσφαλε για την 15μήνη φυλάκισή μου»
Καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για παράβαση καθήκοντος. «Το Εφετείο θα διορθώσει αυτό το σφάλμα» τονίζει ο ίδιος Σε σφάλμα του Δικαστηρίου αποδίδει με δήλωσή του ο δήμαρχος Τοπείρου την 15μήνη φυλάκιση που του επιβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σε πρώτο βαθμό, για παράβαση καθήκοντος καθώς και την ταυτόχρονη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο. Το Δικαστήριο αναγνώρισε δόλο στην πράξη του δημάρχου, κου Στέλιου Χατζηευγγέλου, να μην θέσει σε αργία εργαζόμενο του δήμου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με αποτέλεσμα ο δεύτερος να παραμείνει στην εργασία του μέχρι την ημέρα της συνταξιοδότησής του.

«Μετά από είκοσι έξι χρόνια λειτουργίας μου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, σαν Πρόεδρος της Κοινότητας Ολβίου και στη συνέχεια Δήμαρχος Τοπείρου, έφτασε η στιγμή να κριθώ σε πρώτο βαθμό ένοχος για παράβαση καθήκοντος» αναφέρει ο κος Χατζηευαγγέλου, συμπληρώνοντας πως «ο λόγος: γιατί δεν απέλυσα εργαζόμενο στο δήμο μας, που είχε καταδικαστεί τελεσίδικα για υπόθεση που δεν αφορούσε την λειτουργία του στο Δήμο
. Με όλο το σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θεωρώ ότι έσφαλε το Δικαστήριο στη κρίση του αυτή, γιατί από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι μου είχε ποτέ γνωστοποιηθεί η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εργαζόμενου αυτού, ώστε να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες. Αντίθετα, εγώ ως Δήμαρχος, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του εργαζόμενου, τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία. Το σφάλμα αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθεί στην δίκη του εφετείου».

Παράλληλα ο ίδιος, στη δήλωσή του απευθύνεται με άκρως επικριτικά σχόλια στους «πολιτικούς του αντιπάλους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στους όποιους καταλογίζει δράσεις συκοφαντίας.

«Θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα στους πολιτικούς μου αντιπάλους, που νομίζουν ότι με την απόφαση αυτή θα με θέσουν στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής στο Δήμο Τοπείρου. Ο εχθρός που συκοφαντούν συνεχώς, και σύντομα θα λογοδοτήσουν γι’αυτό, δεν είναι ο Δήμαρχος Τοπείρου, που δεν τους αφήνει να κερδίσουν τις εκλογές κάθε φορά. Είναι ο κακός τους εαυτός που εμποδίζει τους δημότες μας να τους εμπιστευτούν έστω και λίγο. Θα τα ξαναπούμε σύντομα» επισημαίνει ο κος Χατζηευαγγέλου.
ThrakiToday Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ