2013-03-11 18:04:31
Φωτογραφία για Φλώρεψε η «φάση» μάγκες...
Πως αλλάξαν οι εποχές Το να ακολουθεί κάποιος το «ρεύμα» της εποχής δεν είναι κακό, το κακό είναι να το ακολουθεί με λάθος τρόπο.

Κάποτε πήγαινες στο (παλιό) Χαριλάου αλλά και στο Αλεξάνδρειο και συμμετείχες σε ένα «τελετουργικό» άκρως οπαδικό με

αληθινές oldschool «καταστάσεις», γεγονός που αναμφισβήτητα οι... παλιοί θα θυμούνται.

Τότε που ο κόσμος της ομάδας τριγυρνούσε από το πρωί (την ημέρα των αγώνων) με τα fly ανάποδα στους συνδέσμους αλλά και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που σήμερα οι περισσότεροι πηγαίνουν στο γήπεδο (σχεδόν) τη τελευταία στιγμή...

Τότε που οι σύνδεσμοι του ΑΡΗ (ΣΦΑΧ, Καναρίνια, Ιερολοχίτες, Super-3 κ.α.) «έσφιζαν» από ζωή ολόκληρη τη βδομάδα βιώνοντας όλοι μας σε καθημερινή βάση καθαρό Αρειανό «πνεύμα» μέσα στα ίδια μας τα στέκια.

Τότε που στο (παλιό) Χαριλάου-Αλεξάνδρειο τα λαρύγγια είχαν το πρώτο λόγο «σκεπάζοντας» κάθε τι διαφορετικό μπορούσε να δημιουργηθεί μέσα στη κερκίδα.


Το facebook και τα social media γενικότερα έχουν «γεννήσει» καινούργιους οπαδούς, γεγονός (από τη μια) θετικό, αν αντιληφθούμε ότι πρίν απ'αυτό κάποιοι/ες δε «πατούσαν» ποτέ στο γήπεδο ακολουθώντας το «ρεύμα» της εποχής...

Σήμερα όμως ο... «καημός» και τα αξεσουάρ αρκετών φιλάθλων είναι η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και το iphone, το ανέβασμα και οι «πόζες» στο facebook-twitter που με λαχτάρα κάποιοι/ες γυρνάνε σπίτι ανυπομονώντας να «μοιραστούν» τη παρουσία τους στο γήπεδο.

Δεν είναι κακό να αποθανατίζεται κάποιος στο γήπεδο, αλοίμονο, κακό όμως θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι μερικοί έχουν «αρρωστήσει» μ'αυτή τη σκέψη, χάνοντας παράλληλα καί την ουσία καί τον αυτοσκοπό της παρουσίας τους στο γήπεδο.

....Και από φωνή και παλμό μηδέν Κάποτε στο Χαριλάου και στο Αλέξανδρειο «έρχονταν» οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και όχι μόνο τους σεβόμασταν αλλά τους τρέμαμε στη κυριολεξία, αν ήθελες μη φώναζες....

Γι'αυτό (από παλιά) οι έδρες του ΑΡΗ απέκτησαν τη φήμη που έχουν, γιατί ο καθένας που βρισκόταν μέσα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει !!

Δε σουλουτσάριζε, δε γκομένιαζε, δε φουρφουρούσε, δε σαλιάριζε...

Φώναζε, ύψωνε ανάστημα και μαγκιά, σήκωνε τη γροθιά και το κασκόλ του !!

Εκτός γηπέδου οι σύνδεσμοι ήταν πραγματικά «φρούρια»...

Κάποτε ο Κεντρικός βρίσκονταν στη Τσιμισκή 32Β και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι υπήρχαν απογεύματα που από τον δεύτερο όροφο μέχρι τα σκαλιά της εισόδου υπήρχε κόσμος παντού !!

Και τώρα, οι περισσότεροι σύνδεσμοι έχουν «αποδυναμωθεί» γιατί πολύ απλά σχεδόν όλοι βρίσκονται κλεισμένοι σε ένα «κονσερβοκούτι» που λέγεται υπολογιστής, παιρνώντας αμέτρητες ώρες στο facebook, «κράζοντας» ο ένας τον άλλον σε μια μάχη... Αρειανόμετρου !!

Ορισμένοι δε (τρομάρα τους), «οργιάζουν» σε καθημερινή βάση μέσα από τα... social media βγάζοντας χολή για κάποιον συνοπαδό τους, είναι αυτοί ακριβώς που ανακαλύψαν εδώ και 2-3 χρόνια (από τότε που γράφτηκαν στο facebook) όχι μόνο την Αμερική αλλά και το

γήπεδο...

Συν τοις άλλοις, η «φάση» του γηπέδου έχει φλωρέψει...

Και αυτό πρέπει ν'αλλάξει !!!
skepastro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ