2013-03-11 18:59:02
Φωτογραφία για Η καλύτερη φιλοξενία στις ελληνικές Άλπεις: Ζαγοροχώρια
46 χωριά σκορπισμένα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους πάνω σε πανέμορφα βουνά. Ιδανικά για ατελείωτο sightseeing, δραστηριότητες και παραδοσιακό γκουρμέ φαγητό, τα Ζαγοροχώρια είναι ο τέλειος προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου προσφέροντας σε τιμές φιλοξενίας τους πιο καλαίσθητους ξενώνες. 

Pinus Nigra, Δίκορφο

ID: Ιδανικό για παρέες και οικογένειες, το Pinus Nigra μπορεί να γίνει το εξοχικό που πάντα ήθελες να αποκτήσεις. Μια έπαυλη 280 τ.μ. με ιστορία που ξεκινάει το 1861, με τρεις θεματικά διακοσμημένες κρεβατοκάμαρες, ζωγραφισμένα στο χέρι ταβάνια, 5 τζάκια, 2 μπάνια -το ένα έχει δικό του χαμάμ 6 ατόμων-, L' Occitane προϊόντα προσωπικής φροντίδας, cozy καθιστικά και παρεϊστικη τραπεζαρία. Προσωπικός μάγειρας αναλαμβάνει να ετοιμάσει τα γεύματα της ημέρας με τοπικά παραδοσιακά αγαθά, ενώ εσείς απολαμβάνετε τη θέα από τη μοναδική αυλή, μασάζ ή κάποια θεραπεία προσώπου.


Info: Τηλ. 26510 20 111, www.pinusnigra.gr.

Aristi Mountain Resort, Αρίστη

ID: Η πιο ολοκληρωμένη πρόταση διαμονής στα Ζαγοροχώρια. Είναι θέρετρο και παραδοσιακός "οικισμός" μαζί με ξεχωριστά κτίσματα, κάτι σαν προέκταση του χωριού. Τα πέτρινα με ξύλινα στοιχεία δωμάτια, έχουν περιμετρικά παράθυρα με μοναδική θέα στους εντυπωσιακούς Πύργους της Αστράκας, αφράτα παπλώματα και μπουρνούζια και toiletries του Korre, ενώ κάποιες σουίτες διαθέτουν καθιστικό, τζάκι και ιδιωτικό κήπο. Όλοι οι φιλοξενούμενοι θα περάσουν απαραίτητα από το εστιατόριο Salvia για να δοκιμάσουν χειροποίητες ζαγορίτικες πίτες και άλλες τοπικές γεύσεις, και ανεξαρτήτως καιρού θα φορέσουν το μαγιό τους για μια βουτιά στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα ή για να κάνουν υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ και μασάζ.

Info: Τηλ. 26530 41330, www.aristi.eu

Αυραγόνιο, Μεγάλο Πάπιγκο

ID: Ένα από τα τρία καλύτερα μικρά ορεινά καταφύγια της Ευρώπης με 6 ανακαινισμένα παραδοσιακά σπίτια του 1760 και 19 νέα διαμερίσματα χτισμένα στην ίδια λογική. Στο Αυραγόνιο έχει δοθεί έξτρα σημασία στις λεπτομέρειες, από τη ξεχωριστή σε κάθε δωμάτιο διακόσμηση, τα οικολογικά κλινοσκεπάσματα, τις χρωματικές πινελιές που σπάνε την "αισθητική ησυχία" και το τζάκι που είναι πάντα έτοιμο να ανάψει, μέχρι τις ενδιάμεσες ανθισμένες αυλές και το πρωινό με τα φρεσκοψημμένα ψωμιά που μένει στρωμένο μέχρι το μεσημέρι. Πρόσφατα προστέθηκε και το Avragonio Private Club, ένας πολυχώρος που συνδυάζει αίθουσα τέχνης και βιβλιοθήκη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική mini συνεδριακή αίθουσα.

Info: Τηλ. 26530 41129, www.avragonio.gr 

Αρτσίστας Οικίες, Αρίστη

ID: Μια μικρογραφία παλιού οικισμού με εφτά πέτρινα και πολύ ευρύχωρα σπίτια με δικά τους ονόματα και ξεχωριστό ύφος που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 ως 5 άτομα. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν υλικά παλιά, γήινα χρώματα, παραδοσιακά τζάκια, πέτρα και ξύλο, ενώ προστέθηκαν σύγχρονες ανέσεις (βλ. Nova, wi-fi), και μικρές πολυτέλειες, όπως το υδρομασάζ και τα καλλυντικά του Korre στα μπάνια. Σε πολλά δωμάτια υπάρχουν και οικοσυσκευές για ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία.

Info: Τηλ. 26530 41908, www.artsista.gr

Abberratio Boutique Hotel, Αρίστη

ID: Το τελευταίο απόκτημα του χωριού Αρίστη, ένα σύμπλεγμα τριών κτιρίων, μέσα σε μια έκταση 5 στρεμμάτων. Τα δώδεκα άνετα δωμάτιά του έχουν κομψά έπιπλα, τζάκια, λινά υφάσματα σε απαλούς ζεστούς χρωματισμούς, αναπαυτικά Cοco-Mat κρεβάτια, πουπουλένια παπλώματα, αφράτα μπουρνούζια, μπανιέρες ή καμπίνες υδρομασάζ και προϊόντα περιποίησης της Apivita. Το παραδοσιακό πρωινό με σπιτικές μαρμελάδες σερβίρεται στο πανοραμικό εστιατόριο με θέα στην κοιλάδα του Βοϊδομάτη.

Info: Τηλ. 26530 42202, www.aberratio.com

Amaryllis Luxury Guesthouse, Άνω Πεδινά

ID: Ένας αναπαλαιωμένος ξενώνας υψηλής αισθητικής που σε διακτινίζει στη γαλλική εξοχή. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού και είναι χτισμένος γύρω από μια κεντρική αυλή. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του χρώμα και χαρίζει μία διαφορετική εμπειρία, σε όλα όμως κυριαρχεί η πατίνα, είναι εμφανής η ξυλοδομή της στέγης και διαθέτουν επώνυμα σατέν και βαμβακερά σεντόνια, Cοco-Mat στρώματα με σκαλιστά κεφαλάρια, γαλλικές μπερζέρες και μαρμάρινα μπάνια. Highlight του ξενοδοχείου αποτελεί το better than life πρωινό που αλλάζει καθημερινά και σερβίρεται μέχρι το μεσημέρι στην τραπεζαρία ή στις αυλές.

Info: Τηλ. 26530 71132, www.amaryllis-house.gr

 Μυρτώ Μήτσιου 

http://www.madamefigaro.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ