2013-03-12 06:09:04
Φωτογραφία για Κίνα: Συζήτηση στο κοινοβούλιο για τα τσόπστικς
Περίπου 80 δισεκατομμύρια ζευγάρια ξύλινα «τσόπστικς» μιας χρήσης κατασκευάζονται κάθε χρόνο στην Κίνα, σύμφωνα με ένα βουλευτή του κινεζικού κοινοβουλίου ο οποίος κάλεσε τους συμπατριώτες του να αλλάξουν τις συνήθειές τους για να σώσουν τα δένδρα, μεταδίδει το πρακτορείο «Νέα Κίνα».

«Πρέπει να αλλάξουμε τις καταναλωτικές συνήθειές μας και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα δικά του σερβίτσια», δήλωσε ο Μπο Γκουανγκσίν, ο οποίος είναι επίσης ο πρόεδρος μιας επιχείρησης του τομέα της δασοκομίας, της Jilin Forestry Industry Group, στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του κοινοβουλίου που διεξάγεται αυτή την εποχή στο Πεκίνο.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η παραγωγή τσόπστικς μιας χρήσης στην Κίνα ισοδυναμεί σύμφωνα με τον ίδιο με την κοπή κάθε χρόνο 20 εκατομμυρίων δένδρων ηλικίας 20 ετών. Τα τσόπστικς που προκύπτουν από τα δένδρα αυτά είναι αρκετά για να καλύψουν 360 φορές την έκταση της Πλατείας Τιενανμέν του Πεκίνου.

Η Κίνα είναι ο πρώτος στον κόσμο εισαγωγέας ξύλου. Το 2006 επέβαλε φόρο 5% στα τσόπστικ μιας χρήσης καθώς και στα ξύλινα πατώματα για να περιοριστούν οι σπατάλες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ