2013-03-12 13:17:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Έρχονται το τριήμερο της 25ης Μαρτίου οι Όλια Λαζαρίδου και Αντώνης Καφετζόπουλος
Συνεχίζει το θέατρο «Πάνθεον» στην οδό Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα τις μετακλήσεις θεατρικών παραστάσεων και μετά το έργο «Απ’ την πρώτη στιγμή» με τους Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σολωμού που προσέλκυσε πάνω από 1000 θεατές το περασμένο τριήμερο 8-10 Μαρτίου, αναμένονται στην Πάτρα μετά το καρναβάλι οι αγαπημένοι και ποιοτικοί καλλιτέχνες Όλια Λαζαρίδου και Αντώνης Καφετζόπουλος.

Όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr, οι δύο ηθοποιοί θα έρθουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2013 για να παρουσιάσουν στη σκηνή του «Πάνθεον» τις «Καρέκλες», το εμβληματικό αυτό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο που έχει χαρακτηριστεί μία μαύρη κωμωδία με ήρωες ένα ζευγάρι εκατό ετών που βάζει μπρος τη φαντασία του, τόσο παιδική όσο και δαιμόνια, προκειμένου να βρει το νόημα της ζωής.

Η παράσταση «Καρέκλες» έχει ανέβει στο Θέατρο Ροές στην οδό Ιάκχου στο Γκάζι στην Αθήνα.

Το συγκεκριμένο έργο του σπουδαίου Γαλλο-ρουμάνου συγγραφέα Ευγένιου Ιονέσκο, ανέβηκε το φετινό χειμώνα στο θέατρο Ροές μέσα από τη φρέσκια και ανατρεπτική ματιά του νέου και ταλαντούχου σκηνοθέτη Ευριπίδη Λασκαρίδη.


Τους δύο κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο έξοχοι κι έμπειροι πρωταγωνιστές, η Όλια Λαζαρίδου και ο Αντώνης Καφετζόπουλος που για πρώτη φορά μετά από πολλές συνεργασίες στον κινηματογράφο βρίσκονται μαζί συμπρωταγωνιστές στη θεατρική σκηνή.

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο το 1952, μια τραγική φάρσα, όπου τραγικοί και γκροτέσκοι τόνοι εναλλάσσονται δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα χιούμορ και μεγάλης έντασης.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει, «οι “Καρέκλες” του Ιονέσκο είναι μία “μεταφυσική φάρσα” στην οποία δύο ξεχασμένοι γέροι 98 ετών, ως άλλοι Αδάμ και Εύα μακριά από τον προ πολλού χαμένο παράδεισό τους, βάζουν μπρος την φαντασία τους, τόσο παιδική όσο και δαιμόνια, προκειμένου να κρατηθούν λίγο ακόμη στη ζωή.

Ακριβώς εξήντα χρόνια μετά την πρεμιέρα του έργου, σε μια Ελλάδα που αφήνει πίσω της την χρυσή εποχή της σύγχρονης ευημερίας -και σχεδόν αλαζονικής αισιοδοξίας- βρίσκω το έργο περισσότερο επίκαιρο από ποτέ».

Οι «Καρέκλες» έκαναν πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου 2012 στο θέατρο Ροές, τη νέα σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ.

Παίζουν: Όλια Λαζαρίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος

Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Λασκαρίδης

Μετάφραση: Όλια Λαζαρίδου, Ευριπίδης Λασκαρίδης

Σκηνικά- κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Πούλιος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φορολογική…ασυνειδησία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φορολογική…ασυνειδησία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ