2013-03-12 16:25:02
Φωτογραφία για Γερμανία: Στα πρόθυρα ανάκαμψης η γερμανική οικονομία
Η γερμανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα ανάπτυξης για τους επόμενους μήνες μετά την πτώση στα τέλη του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

«Η γερμανική οικονομία είναι στα πρόθυρα ανάκαμψης», αναφέρει το υπουργείο στην έκθεσή του. «Οι εξελίξεις της ύφεσης της Ευρωζώνης δεν έχουν ξεπεραστεί αλλά υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης. Μπορεί να υπάρξει μια σταδιακή ανάκαμψη στο δεύτερο μισό του 2013».

«Η γερμανική οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τις αδύναμες αναπτυξιακές τάσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Είναι πιθανό ένα ξεκίνημα της ανάκαμψης την Άνοιξη», σημειώνει το υπουργείο.

Σημειώνεται πως η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο/ την περασμένη εβδομάδα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Joerg Asmussen, ανέφερε πως η ΕΚΤ εκτιμά πως η γερμανική οικονομία θα εμφανίσει ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Το υπουργείο Οικονομικών επικαλέστηκε την αυξημένη εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη και τα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, για τις εκτιμήσεις της. Η Γερμανία αναμένει η οικονομία των ΗΠΑ να συνεχίζει τη μέτρια ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι θεωρείται ακόμα εύθραυστη.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ