2013-03-12 16:17:36
Φωτογραφία για Πρωταγωνιστές οι δήμαρχοι για την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά»...!!!
Με καταλήψεις, απεργίες πείνας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεκινάει η νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Ήδη από το πρωί έχει ξεκινήσει απεργία πείνας ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης, ενώ στη Λαμία φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη του βουλευτικού γραφείου του αναπληρωτή  υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης ο δήμος και οι τοπικοί φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε καταλήψεις δημοσίων κτηρίων. Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και ο δήμος και οι φορείς της Ιεράπετρας.

Επίσης εντός της εβδομάδας φορείς, φοιτητές και κάτοικοι της Καλαμάτας προγραμματίζουν να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.

Εν τω μεταξύ χθες προκλήθηκαν επεισόδια στο Μεσολόγγι όπου είχε μετέβη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης
. Τοπικοί φορείς, κάτοικοι και φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» απέκλεισαν το ξενοδοχείο με συνέπεια να φυγαδευτεί ο αναπληρωτής υπουργός. Από τη συμπλοκή των συγκεντρωμένων με τις αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί ενώ 4 πολίτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Με αφορμή τα σχετικά επεισόδια ο δήμαρχος τις Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, έκανε λόγο για κυβερνητική αλαζονεία  και επίδειξη πυγμής  η οποία τροφοδότησε τη χρήση της αστυνομικής βίας.  Ο δήμαρχος δήλωσε ότι «το δίκιο είναι με το μέρος μας» και έκανε γνωστό ότι από σήμερα το πρωί ξεκινάει απεργία πεινάς. Σύμφωνα με το μέχρι τώρα προγραμματισμό στις 6 το απόγευμα οι τοπικοί φορείς οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία.

Απεργία πείνας πραγματοποιούν από τη Παρασκευή 8 Μαρτίου φοιτητές του τμήματος Αλιείας-Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Μουδανιά.

Στη Κρήτη οι επιτροπές αγώνα Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας έχουν προγραμματίσει καταλήψεις και  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα σήμερα έχει προγραμματιστεί κατάληψη και κλείσιμο της Εφορίας στον Άγιο Νικόλαο. Στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχουν προγραμματιστεί:

- Κατάληψη – αποκλεισμό της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου (κτίριο πρώην Νομαρχίας Λασιθίου), την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, στις 7:30 το πρωί και μέχρι το πέρας του ωραρίου.

- Κατάληψη – αποκλεισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Δεικτάκη, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013.

- Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ευάγγελο Καπετανάκη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελευθέριο Ζούρο, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ