2013-03-13 09:33:01
Φωτογραφία για Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας: η πληγή βαθαίνει!
H Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, με ανακοίνωσή της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΕΣΥ στο νομό, διαμαρτυρόμενη παράλληλα, για την –εκ νέου- αναβολή παράδοσης του διώροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», αλλά και την απόφαση του Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος να μειώσει κατά δύο τα κρεβάτια που λειτουργούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφήνοντας μόλις 4 τις κλίνες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Στο θέμα του κτιριακού αποκαλύπτονται προθέσεις:

10 Μαρτίου: ημερομηνία παράδοσης του διώροφου κτιρίου από τον εργολάβο στη ΔΕΠΑΝΟΜ προς αποπεράτωση και όπως μας έχουν συνηθίσει οι κάθε είδους «αρμόδιοι», άλλη μια προθεσμία –πρόσφατα οριοθετημένη- χάθηκε.

Η έγκριση της σύμβασης για το επταώροφο από το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστερεί αδικαιολόγητα από τον περασμένο χρόνο.

Οι ελλείψεις υλικών και προσωπικού συνεχίζονται και διογκώνονται μέρα με τη μέρα. Η αγανάκτηση γιατρών και προσωπικού αλλά και των ασθενών και συνοδών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί ακόμα παραμένουν απλήρωτοι για μήνες από τις δεδουλευμένες υπερωρίες και εφημερίες.


Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα ο Διοικητής του νοσοκομείου κος Δ. Κοσμόπουλος ανακοίνωσε ότι τα έξι κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που λειτουργούν από το 2008 θα μειωθούν κατά δύο! Κι αυτό όταν –κατά δήλωση των γιατρών της ΜΕΘ- υπάρχει άμεσα η δυνατότητα να λειτουργήσουν άλλα δύο (σύνολο 8) από τα 10 που έχει δυνατότητα να αναπτύξει η Μονάδα..

Αναρωτούμαστε αν ο Διοικητής λειτουργεί από μόνος του αδιαφορώντας για την κάλυψη ενός ολόκληρου πληθυσμού που έχει καίριες ανάγκες σε κλίνες εντατικής θεραπείας. Τη στιγμή μάλιστα που πολλές υπάρχουσες κλίνες δε λειτουργούν πανελλαδικά λόγω έλλειψης προσωπικού και γιατρών και ο κος Λυκουρέντζος έσπευσε πρόσφατα να υποσχεθεί τη λειτουργία αρκετών από αυτές. Μην ξεχνάμε πως σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Εντατικής Θεραπείας η μη λειτουργία των «κλειστών» κλινών στοιχίζει εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Ζητάμε δημόσια από την 6η ΥΠΕ να δεσμευτεί μέσα από τις υπηρεσίες της για την παράδοση του διώροφου κτιρίου που πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών για το επταώροφο.

Ζητάμε δημόσια από τον κ. Κοσμόπουλο να σταματήσει ΑΜΕΣΑ τις αυθαιρεσίες και να ενισχύσει με προσωπικό τη ΜΕΘ προκειμένου να λειτουργήσουν 8 αντί για τις 6 υπάρχουσες κλίνες. Αν αυτό δε συμβεί, ας επιληφθεί –ως προϊστάμενη αρχή- η 6η ΥΠΕ και να σταματήσει το «ξήλωμα» του «Αγίου Ανδρέα».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και η κοινωνία της Πάτρας δε θα παραμείνουν άλλο απαθείς στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ