2013-03-13 10:55:03
Φωτογραφία για Υγεία: Οι παθήσεις των νυχιών & η αντιμετώπιση τους
Έτσι , η ακεραιότητα και η κοσμητική τους εμφάνιση έχουν πρακτικά μεγάλο ενδιαφέρον.Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr ο Σπύρος Βλαχόπουλος Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος .

Είναι από την αρχαιότητα γνωστό ότι διαταραχές στην εμφάνιση των νυχιών μπορεί να σημαίνει αντίστοιχη παθολογική λειτουργία διαφόρων οργάνων και συστημάτων του οργανισμού.

Διαταραχές στην εμφάνιση των νυχιών μπορούν να προκληθούν από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος , του γαστρεντερικού συστήματος , του καρδιαγγειακού συστήματος , νοσημάτων του κολλαγόνου , νοσημάτων των νεφρών και φυσικά πολύ συχνά από τους μικροσκοπικούς εκπροσώπους του φυτικού Βασιλείου , τους μύκητες.

Οι μύκητες προκαλούν διάφορες αλλοιώσεις στην εμφάνιση των νυχιών αλλά και στο γύρω δέρμα.

Η μυκητίαση των ποδιών είναι συνήθης σε νέα άτομα και παρουσιάζεται συχνότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.


Εμφανίζεται κυρίως μεταξύ 4ου και 5ου δακτύλου και συνοδεύεται από ερυθρότητα , απολέπιση , φαγούρα και μερικές φορές από πόνο.

Η κατάσταση αυτή είναι δυνατό να επεκταθεί στα πόδια ή και σε άλλα σημεία του σώματος.

Υπάρχουν συχνά και περιπτώσεις που παρουσιάζουν ηπιότερα συμπτώματα και έτσι χρονίζουν χωρίς θεραπεία , με αποτέλεσμα να προσβάλλονται οι φτέρνες , τα πέλματα και τα νύχια.

Η μυκητίαση των χεριών εμφανίζεται με ξηρότητα και απολέπιση και είναι διάχυτη σε όλη την επιφάνεια της παλάμης και στα δάκτυλα , ενώ συχνή είναι η παρουσία της στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών όπου συνοδεύεται από φαγούρα.

Η μυκητίαση των νυχιών προσβάλει κυρίως τους ενήλικες.

Πολύ συχνά βρίσκουμε τους ίδιους μύκητες που δημιουργούν τις μυκητιάσεις των ποδιών αφού η μυκητίαση των νυχιών συνδυάζεται με εκείνη των ποδιών.

Αρχικά παρουσιάζεται ένας κιτρινωπός χρωματισμός στα πλάγια του νυχιού . Ο χρωματισμός αυτός αργά-αργά μεγαλώνει και επεκτείνεται σε όλο το νύχι.

Στο τέλος το νύχι σπάει εύκολα ή σε άλλες περιπτώσεις παχύνεται και ανασηκώνεται από την κοίτη του.

Οι μυκητιάσεις γύρω από το νύχι είναι συχνές στις νοικοκυρές πού βρέχουν συχνά και παρατεταμένα τα χέρια τους ή φορούν πολλές ώρες πλαστικά γάντια.

Υπάρχει γύρω στο νύχι χαρακτηριστική κοκκινίλα και πρήξιμο που συνοδεύεται από πόνο. Σε παραμελημένες περιπτώσεις παρουσιάζονται γραμμώσεις ή αυλακώσεις επάνω στο νύχι.

Σε κάθε περίπτωση οι μυκητιάσεις μπορούν να θεραπεύονται πλέον εύκολα και σχετικά γρήγορα , αρκεί κανείς να δώσει την πρέπουσα προσοχή και γρήγορα να απευθυνθεί στο Δερματολόγο του.
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ