2013-03-13 12:05:03
Φωτογραφία για Η κρίση κακοποιεί τις γυναίκες
Σοβαρές είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη ζωή και στην ψυχολογία των γυναικών στη χώρα μας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διαπιστωθεί αύξηση των ψυχολογικών διαταραχών στον γυναικείο πληθυσμό, καθώς και των ποσοστών της ενδοοικογενειακής βίας. Σύμφωνα με το ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ της εφ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα, έχουν προσφύγει ζητώντας βοήθεια 170 γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, μια στις τέσσερις γυναίκες αναφέρει κακοποίηση από σύζυγο ή σύντροφο κάποια στιγμή στη ζωή της. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Δράση για την Ψυχική Υγεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Η πρόεδρος της Δράσης, κλινική ψυχολόγος Ιλια Θεοτοκά, εξηγεί ότι «οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, πληρώνονται λιγότερο καλά, μένουν πιο συχνά άνεργες, βρίσκουν δυσκολότερα εργασία από τους άνδρες και επιπλέον έχουν την επιφόρτιση της φροντίδας του σπιτιού και των παιδιών».
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ