2013-03-13 17:47:04
Φωτογραφία για Στις 5 Ιουνίου θα δικαστεί η αίτηση κατά της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά στο Συμβουλίου Επικρατείας
Για τις 5 Ιουνίου ορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) κατά της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου, που επιβλήθηκε στις επιχειρήσεις.

Ο ΣΠΕΦ αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της ρύθμισης, λόγω της αναδρομικότητάς της, καθώς εφαρμόστηκε και στα εν λειτουργία έργα καταστρατηγώντας εκ των υστέρων το πλαίσιο λειτουργίας τους, αλλά και του οριζόντιου - μη αναλογικού χαρακτήρα του μέτρου, που δεν λαμβάνει υπόψη την φοροδοτική ικανότητα της κάθε μονάδας.

Ο ΣΠΕΦ έχει προσφύγει, επίσης, στις Γενικές Διευθύνσεις Ενέργειας και Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντίστοιχες καταγγελίες. Η έκτακτη εισφορά είναι ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν για τη συγκράτηση του ελλείμματος του λογαριασμού από τον οποίο χρηματοδοτείται η αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Παρόλα αυτά, το έλλειμμα βαίνει αυξανόμενο και αναμένεται να φθάσει εφέτος στα 670 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2014 σε 1,32 δισ. ευρώ.
agrotypos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ