2013-03-13 18:02:03
Φωτογραφία για Στην ιστορική Δωδώνη οι κάτοικοι αφήνουν τον πολιτισμό για την αγροτιά!
Στην ιστορική περιοχή της Δωδώνης Ιωαννίνων οι κάτοικοι αφήνουν τον πλούσιο πολιτισμό, αφού μέχρι τώρα δεν... έχει ικανοποιητική οικονομική απόδοση μέσω του τουρισμού, και στρέφονται προς τις αγροτικές ενασχολήσεις. 

Δηλαδή εγκαταλείπουν τις τουριστικές δραστηριότητες και προτιμούν τον πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο αυτό είχε μεγάλη επιτυχία από άποψη συμμετοχής κόσμου, η ημερίδα, που οργάνωσε ο δήμος Δωδώνης, με θέματα: Τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές αγροτών στον πρωτογενή φυτικό και ζωϊκό τομέα. Την ανάλυση του αναπτυξιακού ν. 3908/1,1 που αφορά τις οικονομικές επιδοτήσεις πρωτογενούς τομέα, μεταποίησης και τουρισμού. Τη διαχείριση κτηνοτροφικής μονάδας αιγοπροβάτων - υδατοκαλλιέργειες και ιχθυοκαλλιέργειες. Τη συμβουλευτική ενημέρωση και κατεύθυνση νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα και στα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισής τους. 

Την ανάπτυξη των εισηγήσεων έκαναν: Ο καθηγητής του ΤΕΙ Άρτας Κανδρέλλης Σωτήρης, οι οικονομολόγοι: Ζωϊδη- Κοκκίνου Παναγιώτα (του τμήματος Κινήτρων Περ/κής Ανάπτυξης) και Γιαννάκη Πηνελόπη (του γραφείου Εξυπηρέτησης Επενδυτών), ο Ανδρέου Φίλιππας, ειδικευμένος κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Ηπείρου, η Σιαπλαούρα Αικατερίνη, γεωπόνος Περιφέρειας Ηπείρου και οι Παπαηλίας Γεράσιμος, διευθυντής της «Ήπειρος ΑΕ" καιΣταγκίκας Αριστοτέλης, οικονομολόγος της ίδιας Αναπτυξιακής Εταιρείας
. Στην ημερίδα αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με τα οικονομικά προγράμματα που «τρέχουν» να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, «εν μέσω κρίσης», κυρίως στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στη μεταποίηση και τον τουρισμό.
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ