2013-03-13 17:56:07
Φωτογραφία για Σε ποιες σχολές οι βάσεις θα φτάσουν στα ύψη - Ανατροπές στις Πανελλαδικές
Το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να φέρει πολλές ανατροπές στις βάσεις για την εισαγωγή των νέων φοιτητών στις σχολές.

Οπως αναφέρει και η εφημερίδα «Εθνος», η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις θέσεις εισακτέων ανά τμήμα στην κατηγορία του 90% φέρνει ανατροπές σε δεκάδες τμήματα, ειδικά σε αυτά που επιλέγονται συνήθως από χιλιάδες αριστούχους μαθητές.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας, χιλιάδες υποψήφιοι θα δουν το καλοκαίρι να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι βάσεις εισαγωγής, εξαιτίας της μείωσης των εισακτέων. Πρόκειται για τις Νομικές Σχολές, αρκετές Ιατρικές, τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής.

Από την άλλη περισσότεροι φοιτητές θα απορροφήσουν στα τμήματα Ψυχολογίας, Χημείας, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και αρκετά Πολυτεχνικά, όπως Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.

Από τις έως τώρα εκτιμήσεις οι πιο τυχεροί μαθητές θα είναι όσοι επιλέξουν τμήματα που ανήκουν στο 2ο, το 4ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο, καθώς ο συνολικός αριθμός αυξάνεται θεαματικά.

Αντίθετα, στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) οι υποψήφιοι θα τα βρουν... σκούρα, καθώς οι θέσεις που προβλέπονται είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το 2012.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ