2013-03-13 18:14:03
Φωτογραφία για Επιτέλους ο Πρωθυπουργός να χτυπήσει το χέρι του επάνω στο τραπέζι για το ένα εκατ. Έλληνες που οδηγούνται στις φυλακές
από το Γραφείο Τύπου

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής παρέμβαση στη σημερινή (13.03.2013) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των συγκυβερνώντων κομμάτων, να υπερασπιστούν τους οφειλέτες του Δημοσίου έναντι της Τρόϊκας.

«Επειδή σήμερα είναι και η ημέρα που θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τους υπαλλήλους της τρόικας, να κάνω μία έκκληση αφού πρώτα θέσω ένα ερώτημα προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο:

Τι άλλαξε από πέρυσι που είχε φέρει νόμο στη Βουλή για 60 δόσεις των ληξιπρόθεσμων υπόχρεων του Ελληνικού Δημοσίου και τώρα δεν διαπραγματεύεται αυτή τη θέση; Δεν την επιβάλλει; Δεν τη συζητά; Αλλά κάθεται και παρακολουθεί το θέατρο των σκιών ένας Τόμσεν, να μας κουνάει το χαρτί μπροστά από τη μύτη μας και να μας λέει:

«Ή 24 ή 48 και αυτό είναι όλο»;


Υπόψη ότι έχω μιλήσει σε παρελθόντα χρόνο τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο και ο οποίος αποδέχεται ότι ούτε οι 60 δόσεις δεν θα σώσουν το 1.000.000 Έλληνες και βάλε, οι οποίοι είναι στα πρόθυρα ή της αυτοκτονίας ή της σύλληψης με χειροπέδες και φυλάκιση ή της κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων, επειδή ο κ. Πωλ Τόμσεν και η παρέα του δεν θέλουν να δώσουν καμία ανοχή στους Έλληνες οι οποίοι δεν είναι φοροφυγάδες, αλλά αδυνατούν πλέον να φοροδοτήσουν, επειδή εκεί τους οδήγησαν τα Μνημόνια.

Έχω μιλήσει σε παρελθόντα χρόνο και με τον κ. Κουβέλη, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος σε ό, τι αφορά στους οφειλέτες, και αυτός ήταν θετικός. Απλά μου έβαλε μερικές επιφυλάξεις για το θέμα εκείνων οι οποίοι χρωστούν το ΦΠΑ.

Έχω συνομιλήσει και με τους οικονομικούς Υπουργούς, οι οποίοι όλοι μου λένε ότι συμφωνούν με την αγωνία μου και τις θέσεις μου, αλλά προσθέτουν ότι «δεν μας αφήνει η τρόικα»!

Και εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν Έλληνες Υπουργοί να σου λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε επειδή δεν μας επιτρέπει η τρόικα;

Η πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δεν αντιλαμβάνονται ότι και εκείνοι έχουν δικούς τους ψηφοφόρους οι οποίοι θα οδηγηθούν εκεί που θα οδηγηθούν, στην αυτοκτονία, στις φυλακές και στις κατασχέσεις, επειδή δεν σηκώνουν το ανάστημά τους και να πουν στη Τρόϊκα «Κόκκινες γραμμές ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»!

Να τους χτυπήσουν το χέρι πάνω στο τραπέζι, όπως πρέπει να κάνει ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ο πρωθυπουργός λέγοντας:

«Ζητώ 60, 70, 80, 90 δόσεις. Τελεία και παύλα. Εγώ διοικώ και δεν διοικείς εσύ Τομσεν».

Δεν το κάνει όμως. Δεν το κάνει όμως ο Πρωθυπουργός. Αναβάλλει με τους Τροϊκανούς το ένα ραντεβού πίσω από το άλλο. Και περιμένει να του στρώσουν τα χαλιά οι Υπουργοί του και δεν μπαίνει ο ίδιος στη μάχη.

Εγώ έχω μάθει στη ζωή μου, που έχω διατελέσει και Γενικός Διευθυντής καναλιών, όταν βλέπω να σκαλώνουν τα πράγματα ακόμα και στις λεπτομέρειες (και επειδή στις λεπτομέρειες υπάρχει και ο διάολος μέσα) να πηγαίνω μόνος μου να καθαρίζω την κατάσταση. Μόνος μου.

Υπενθυμίζω, μάλιστα, ότι ο Πρωθυπουργός έχει καταστήσει τους υπαλλήλους τη Τρόϊκας και συνομιλητές σου. Τους έχει δεχθεί στο παρελθόν. Τους έχει μιλήσει. Έχει διαπραγματευτεί μαζί τους. Άρα δεν αλλάζει κάτι τώρα.

Πρέπει να σώσουμε τους Έλληνες. Τους αδυνατούντες να φοροδοτήσουν.

Πρέπει να δώσουμε πραγματικά το μάξιμουμ των δόσεων. Πρέπει επιτέλους να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε υποβάλλει παράλληλα με την Εθνική μας Αντιπρόταση - που για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πραγματικά είναι το Ευαγγέλιό μας - και το σχέδιο για το Εθνικό Ταμείο οφειλετών του Δημοσίου.

Και πρόσφατα ο Πρόεδρός μας ο Πάνος Καμμένος στο προσυνεδριακό που έγινε στο Περιστέρι μίλησε για 100-120 δόσεις.

«Μάζευε και ας είναι ρώγες μου», έλεγε η γιαγιά μου η Λουκία Λυκούδη από τα Φαρακλάτα της Κεφαλονιάς. Μάζευε και ας είναι ρώγες.

Και εδώ σε λίγο θα μαζεύουμε πτώματα από τα μπαλκόνια και ανθρώπους με χειροπέδες στις φυλακές. Εκεί το πηγαίνουν.

Και ακριβώς επειδή σήμερα είναι οι τελευταίες ώρες πριν τη συνάντηση της Τρόϊκας με τον πρωθυπουργό, ζητούμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Δώστε τις απαιτούμενες - όσες είναι δυνατόν περισσότερες - δόσεις, για να μην πιάσει δουλειά το Υπουργείο Δικαιοσύνης έναντι των οφειλετών του Δημοσίου».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ