2013-03-14 08:27:01
Φωτογραφία για Αίγιο: Καθιστική διαμαρτυρία και πορεία σήμερα, παναιγιάλειο συλλαλητήριο την επόμενη Τετάρτη
Την πεποίθηση πως η "παρτίδα" δεν έχει ακόμα τελειώσει και πως οι πιέσεις που ασκούνται είναι πλέον προς πάσα κατεύθυνση, εξέφρασε μιλώντας στο filodimos.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος. "Πριν λίγες μέρες μας είχε δοθεί η εντύπωση πως όντως το θέμα έληξε σε βάρος μας και η αλήθεια είναι πως είχαμε απογοητευτεί. Όμως, εδώ και λίγες μέρες έχουμε λόγους που νιώθουμε και πάλι πως έχουμε ελπίδες, αφού το προεδρικό διάταγμα για την κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση και δεν σταματάμε ούτε λεπτό τον αγώνα μας" συμπλήρωσε.

Εξάλλου, το βράδυ της Τρίτης αποφασίστηκαν νέες δράσεις διαμαρτυρίας για το σχέδιο "Αθηνά" κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η οποία σημαδεύτηκε από την υποβολή παραίτησης από το σώμα του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας -και εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο που στήριξε η Ν.Δ
. στις αυτοδιοικητικές εκλογές- κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου. Η πρώτη δράση αφορά στο προειδοποιητικό κλείσιμο του Δημαρχείου και όλων των υπηρεσιών (ΚΕΠ, επιχειρήσεις του Δήμου κλπ.) πλην της υπηρεσίας καθαριότητας, σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου, ενώ το απόγευμα στις 7.30, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αγίας Λαύρας και πορεία στο κέντρο της πόλης. Το ίδιο πρωί, με φροντίδες του Δήμου Αιγιαλείας, φοιτητές θα μεταφερθούν δωρεάν με πούλμαν στο Σύνταγμα, όπου θα γίνει μεγάλο πανσπουδαστικό συλλαλητήριο κατά του σχεδίου "Αθηνά" με τη συμμετοχή σπουδαστών από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε νέο Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 20 Μαρτίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας, με πορεία προς την Εθνική Οδό. Την ίδια μέρα θα παραμείνουν κλειστές πάλι οι δημοτικές υπηρεσίες αλλά και τα καταστήματα της Αιγιάλειας, όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες κ.α. Μέχρι εκείνη την μέρα θα έχει συγκληθεί ξανά η συντονιστική επιτροπή ώστε να αποφασιστεί αν οι κινητοποιήσεις της 20ης Μαρτίου θα προσλάβουν χαρακτήρα αόριστης χρονικής διάρκειας -με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

"Από ολόκληρη την Πελοπόννησο, ο μεγάλος χαμένος είναι τελικά το Αίγιο, καθώς καμία άλλη πόλη δεν χαντακώνεται έτσι από το σχέδιο "Αθηνά" αλλά και από την εν γένει συμπεριφορά των Υπουργείων προς την πόλη μας. Αυτές τις προσβολές δεν μπορούμε πια να τις αφήσουμε έτσι. Δεν μπορούμε πια να καταπίνουμε τις συμπεριφορές του κ. Αρβανιτόπουλου και των παραγόντων του Υπουργείου του" κατέληξε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ