2013-03-16 19:47:05
Φωτογραφία για Ο ηττηθείς υποψήφιος πρόεδρος Οντίνγκα προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του εκλογικού αποτελέσματος που ανέδειξε νικητή τον Κενιάτα
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός και ηττηθείς υποψήφιος για την προεδρία στην Κένυα, Ράιλα Οντίνγκα, προσέφυγε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας... το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Μαρτίου.

"Αυτή είναι μία ιστορική ημέρα", είπε ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο ο Τζέιμς Ορένγκο, ανώτατος αξιωματούχος του κόμματος "Συνασπισμός για τη Μεταρρύθμιση και την Δημοκρατία" (CORD) του Οντίνγκα.

Ο Οντίνγκα αρνείται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσε οριακά τη νίκη από τον πρώτο γύρο στον Ουχούρου Κενιάτα.

Νωρίτερα σήμερα, δυνάμεις της κενυατικής αστυνομίας συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του Οντίνγκα. Οι υποστηρικτές του που διαδήλωναν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τα επεισόδια.

Το κόμμα του Οντίνγκα κατηγορεί την Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή (IEBC) ότι συνεργάστηκε με το κόμμα του Κενιάτα "Εθνική Συμμαχία" (TNA) στη νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ