2013-03-16 22:22:02
Φωτογραφία για Στα Τρίκαλα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
Τα Τρίκαλα, ήταν σήμερα το απόγευμα, ο επόμενος σταθμός της περιοδείας που πραγματοποιούν στην Θεσσαλία ο Γ. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος.

Παρουσία των βουλευτών Τρικάλων της Ν.Δ Ηλία Βλαχογιάννη και Μιχάλη Ταμήλου, της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Πόπης Γερακούδη, του Δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, των Περιφερειακών Συμβούλων Ντίνου Μπάρδα και Χρήστου Γακόπουλου, εκπροσώπων του Δήμου Πύλης, της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Τρικάλων, του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Ταξίαρχου Γιώργου Σουγλιέρη, πέρα της εθιμοτυπικής επίσκεψης, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει από το προηγούμενο Καλοκαίρι και ενοποιεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία με την Πολιτική Προστασία για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.


Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Γεωργακόπουλος, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τύπους 2 βουλευτές και από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τα επιμέρους προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης για την καλύτερη λειτουργία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που καλείται να δράσει στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

«Για αυτό, πραγματοποιούμε τις επισκέψεις αυτές πέρα του να γνωριστούμε, να καταγράψουμε και τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Τόσο ο κ. Βλαχογιάννης, όσο και ο κ. Ταμήλος, αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια για το αξιόμαχο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Τρικάλων που προστατεύουν με αυταπάρνηση, ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, αλλά και το φυσικό περιβάλλοντος.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί από το ΕΣΠΑ έργα προμηθειών ύψους 69 εκ. ευρώ για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος σε σύγχρονο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει μάλιστα και ειδικού τύπου οχήματα.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε την σημασία αυτών των συναντήσεων, που στόχο έχουν την εξαγωγή συμπερασμάτων τα οποία θα αξιολογηθούν κατάλληλα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Σώματος.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Γεωργακόπουλος, αναχώρησαν για την Καρδίτσα, όπου θα πραγματοποιήσουν ανάλογη εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της γειτονικής πόλης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ