2013-03-20 21:22:03
Φωτογραφία για Συνάντηση Ε. Ράπτη - Απ. Τζιτζικώστα
από το Γραφείο Τύπου

Συνάντηση εργασίας με τη Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, προκειμένου να... ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες του Δικτύου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, για το οποίο είναι υπεύθυνη η κ. Ράπτη ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και υπεύθυνη της σχετικής ενημερωτικής εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημερώθηκε από την Βουλευτή της ΝΔ Έλενα Ράπτη σχετικά με το ρόλο της στο συντονισμό των εθνικών ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, γονέων και παιδιών, με σκοπό την πρόληψη, την αποτελεσματική αντιμετώπιση και εν τέλει την εξάλειψη του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών
. Η κ. Ράπτη παρουσίασε στον κ. Τζιτζικώστα την επικείμενη ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, με τίτλο «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» (που υπονοεί τη στατιστική ενός στα πέντε παιδιά-θύματα σεξουαλικής βίας) και ζήτησε τη συνδρομή της ΠΚΜ και προσωπικά του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην υλοποίηση των δράσεων σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τις προσπάθειες που καταβάλλει η Έλενα Ράπτη ως εθνική εκπρόσωπος στο Δίκτυο για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ανάγνωση και μόνο των στατιστικών σοκάρει και προβάλλει επιτακτική την ανάγκη για την κινητοποίηση όλων των φορέων, προκειμένου να ενημερωθεί έγκυρα και εμπεριστατωμένα η κοινή γνώμη σχετικά με τη σύγχρονη μάστιγα, που πλήττει ένα στα πέντε παιδιά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την άμεση ενημέρωση των πολιτών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, αναλαμβάνοντας τη συνδιοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το Δίκτυο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη θερμά τη βουλευτή της ΝΔ Έλενα Ράπτη για την κοινωνική της δράση όλα αυτά τα χρόνια και το ζήλο της στον εθνικό συντονισμό της ενημερωτικής καμπάνιας ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και τη διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα σταθεί έμπρακτα αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» Έλενα Ράπτη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το έμπρακτο ενδιαφέρον του απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και τόνισε ότι χρειάζεται η σύμπραξη και η συνεργασία όλων των φορέων σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να δημιουργηθεί μια δυναμική συνεχούς ενημέρωσης του κοινού που θα διατηρεί το θέμα σε μόνιμη επικαιρότητα, αλλά και μια σειρά πρακτικών συμβουλών, μεθόδων και εκπαίδευσης για τη μείωση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης. «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όπως έχει ειπωθεί και επιβεβαιωθεί στην πράξη, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με την ίδια θέρμη, ώστε ο παιδικός κόσμος να μείνει ανόθευτος και απαραβίαστος χωρίς παρεμβάσεις που αφήνουν το στίγμα τους πάνω στα παιδιά για μια ζωή», σημείωσε η κ. Ράπτη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ