2013-03-22 13:36:03
Φωτογραφία για Αποκαλυπτικό: Οι Ρώσοι την ώρα που έλεγαν όχι στην Κύπρο, έδιναν $ 55 δις στην ΒΡ
από την Σταυρούλα Μιλτιάδου- Ιγνατίου

Στην εξαγορά μετοχών της Αγγλικής εταιρείας TNK-BP αξίας 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε χθες η Ρωσική Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου η οποία έκλεισε χθες σε συνάντηση στο αρχοντικό του Ρώσου Προέδρου στα περίχωρα της Μόσχας.

Την είδηση την οποία παραδόξως δεν μεταδίδει κανένας έλληνας ή κύπριος ανταποκριτής προβλέπει συμφωνία μεταξύ της κρατικής ρωσικής εταιρείας Rosneft η οποία αγοράζει μετοχές της TNK-BP αξίας $ 55 δισ. (£ 36bn) κάτι που σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές και οικονομολόγους την κατατάσσουν πλέον σε μια από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες στον πλανήτη.

Η BP θα εισπράξει $ 16.7bn σε μετρητά και ένα 12,5% των μετοχών της Rosneft θα είναι σε αντάλλαγμα για το 50% των μετοχών της στην TNK-BP. Η συμφωνία περιλαμβάνει μερίδιο της ΒΡ στην Rosneft στο 19,75%, και η BP θα πάρει δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής εταιρείας.

Η συμφωνία αυτή έρχεται την ίδια ακριβώς στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία παλέυει για την οικονομική της διάσωση και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έστειλε στη Ρωσία για διαπραγματεύσεις τον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, ενώ η ανοικτή πρόσκληση για επίσκεψη από τον ίδιο τον κύριο Πούτιν παραμένει ανοικτή.

lemesospress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ