2013-03-23 00:20:03
Φωτογραφία για Η δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως
Ἄγγελος πρωτοστάτης, οὐρανόθεν ἐπέμφθη,

εἰπεῖν τῇ Θεοτόκῳ τό, Χαῖρε ·

καὶ σὺν τῇ ἀσωμάτῳ φωνῇ, σωματούμενόν σε... θεωρῶν Κύριε,

ἐξίστατο, καὶ ἵστατο κραυγάζων πρὸς αὐτὴν τοιαῦτα·

Ο Ακάθιστος Ύμνος, οι τόσο δημοφιλείς «Χαιρετισμοὶ» στην Παναγία, είναι ένα από τα πιο σημαντικά υμνογραφικά κείμενα της βυζαντινής περιόδου, συνδεδεμένος όχι μόνο με τηνEκκλησιαστική (λατρευτική) ζωή, αλλά και με την εθνική πορεία του Ελληνισμού, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την «Υπέρμαχο στρατηγό», τη σκέπη και την προστασία του.

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, συμψάλλεται με το Μικρό Απόδειπνο τμηματικά την Παρασκευή το εσπέρας των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής,

Σε έναν κατάμεστο Ναό από πλήθος κόσμου, εργαζομένων, μαθητών και νέων της Τριπόλεως, τελέστηκε την Παρασκευή 22α Μαρτίου, η δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.


Στην Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας για την τέλεση δεύτερης Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, πραγματοποιείτε κάθε χρόνο, για όλους αυτούς οι οποίοι δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο να συμμετάσχουν στην πρώτη Ακολουθία που τελείται σύμφωνα με το πρόγραμμα των ενοριών της Μητροπόλεως και θέλουν να εκκλησιαστούν συμμετέχοντας στην Ακολουθία που αρχίζει στις 9 το βράδυ και τελείται ειδικά για αυτούς.

Σε αυτήν την ξεχωριστή Ακολουθία, τους εκκλησιαστικούς ύμνους προς την Θεοτόκο, έψαλαν και απέδωσαν περίφημα, η Μικτή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως που απαρτίζεται από νέους και νέες, υπό την καθοδήγηση του Χοράρχου αυτής και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παράδοση στη Βοσνία άνευ όρων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παράδοση στη Βοσνία άνευ όρων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ