2013-03-23 15:30:09
Φωτογραφία για Μικρά γλυκά καλτσόνε
«Καλτσόνε γλυκά, γεμιστά με λαχταριστή μερέντα για τα παιδάκια που τη λατρεύουν»

Λεμονιά Βασιλειάδη, Ρόδος

ΥΛΙΚΑ

- 500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

- 3 κουτ. σούπας βούτυρο

- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη

- 1 πρέζα αλάτι

- ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα

- 1 κουταλάκι κανέλα

- 2 βανίλιες

- 1 φακελάκι μαγιά

- 1 αβγό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

- Βούτυρο

- Μερέντα

- Τριμμένο μπισκότο (πούδρα)

- Τριμμένο φουντούκι (πούδρα)

- Ζάχαρη άχνη και κακάο (για πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε λεκάνη, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τη κανέλα, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια. Παράλληλα, σε κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, τόσο όσο να πάρουμε ένα μείγμα χλιαρό για να μην κάψει τη μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στη λεκάνη με το αλεύρι, ρίχνουμε το αβγό και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και «δουλεύουμε» τη ζύμη αρκετή ώρα, έως ότου γίνει μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια. Τέλος, την αφήνουμε -σκεπασμένη με ένα πανάκι- για δύο ώρες στη λεκάνη ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.


2. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, τα ανοίγουμε με πλάστη και τα κόβουμε με κουπ-πατ σε στρογγυλό σχήμα. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε λίγη μερέντα σε κάθε ένα, λίγη πούδρα μπισκότου και τριμμένου φουντουκιού και τα κλείνουμε με το χέρι πιέζοντας καλά τις ενώσεις. Έπειτα, τοποθετούμε τα καλτσόνε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με γάλα (χρησιμοποιώντας πινέλο). Τέλος, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά (χωρίς την αναμονή για τη ζύμη)

Μερίδες: 45 μικρά κομμάτια

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ως γέμιση μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, κομμάτια φρούτων ή και κρέμα βανίλιας. Επίσης, μπορείτε από πάνω να περιχύσετε γλάσσο σοκολάτας ή και λιωμένη κουβερτούρα. Βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει.

Από το μηνιαίο περιοδικό "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ"
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ