2013-03-26 14:12:04
Φωτογραφία για ΚΑΖΑΖΗΣ : ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ
Ο Δημήτρης Καζάζης μίλησε για το κοσμοϊστορικό γεγονός με Παναθηναϊκό και Ηρακλή που παλεύουν να σωθούν, αλλά και το μεγάλο του στόχο με τον Ολυμπιακό που είναι το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των ερυθρόλευκων στον "Sentra 103,3":

Για τον τίτλο του 1994 που η ΕΟΠΕ χαρακτηρίζει τουρνουά και όχι Κύπελλο: «Τότε στο Λουτράκι είχα αναδειχθεί καλύτερος πασαδόρος. Είχε γίνει μια πολύ ωραία διοργάνωση. Έλειπαν οι διεθνείς και τελικά τις περισσότερες απώλειες τις είχαμε μόνο εμείς, καθώς ο Άρης έπαιξε στον τελικό υπερπλήρης».

Για τα συναισθήματά του μετά τον τίτλο στο Ρέθυμνο: «Είναι κάτι πολύ ωραίο. Το ίδιο συναίσθημα είχα πριν πολλά χρόνια ως αθλητής, το ίδιο έχω τώρα και ως προπονητής. Είναι στιγμές ευτυχίας».

Για την αντίδραση του Ολυμπιακού στον τελικό όπου βρέθηκε να χάνει και στα τρία σετ: «Έχουμε χτίσει κάτι πολύ καλό από την αρχή της χρονιάς
. Και αν δούμε ψυχρά τα νούμερα, η Σύρος είναι πιο ακριβή ομάδα από πλευράς μπάτζετ μετά τις αλλαγές που έκανε. Και Παμβοχαϊκός βρίσκεται πολύ ψηλά. Εμείς οργανώσαμε την ομάδα από νωρίς και ο προγραμματισμός μας πηγαίνει καλά. Είχαμε ατυχίες, τραυματισμούς που συμβαίνουν, αλλά τα ξεπεράσαμε με ψυχραιμία. Έχουμε βρει τα πατήματά μας και στα κρίσιμα σημεία η ομάδα νιώθει πιο σίγουρη, έχει αυτοπεποίθηση και ηρεμία, πιστεύει στον εαυτό της και ξαναγυρνάει εκεί που πρέπει.

Φυσικά έχει και προσωπικότητες. Αλλά στον τελικό με τον Φοίνικα είχαμε απέναντί μας μια ομάδα επίσης με έμπειρους παίκτες. Και ας μην ξεχνάμε πως έχουμε δύο παιδιά, νεαρά σε ηλικία. Η ομάδα και εγώ βασιζόμαστε στον Μενέλαο Κοκκινάκη που είναι ένας 20άχρονος, ενώ και ο πασαδόρος μας, μπορεί να έχει εμπειρία, αλλά είναι μόλις 22 χρόνων. Και η πάσα είναι θέση που θέλει εμπειρία, να έχεις κάνει τα χιλιόμετρά σου. Τα παιδιά αυτά είναι κολώνες της ομάδας, στηριζόμαστε σε αυτούς».

Για τον στόχο του πρωταθλήματος και το ενδεχόμενο αποτυχημένης χρονιάς αν χαθεί: «Θέλουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε δύο τίτλους, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα και θέλουμε την ομάδα ξανά στην κορυφή. Έχουμε αποδείξει μέσα στη χρονιά πως είμαστε η πιο σταθερή και καλή ομάδα. Να είμαστε καλά, τα παιδιά να είναι καλά δηλαδή και θα πάνε όλα καλά.

Αν χάσουμε το πρωτάθλημα, επειδή στην Ελλάδα όλα συμβαίνουν, μπορεί κάποιος να μιλήσει για αποτυχία. Δεν μπορούν όμως, να σβηστούν οι τίτλοι και να πει κάποιος πως δεν έχουν σημασία. Έχουν τη βαρύτητα που έχουν. Το πρωτάθλημα όμως, είναι ο μεγάλος μας στόχος. Δεν κρυβόμαστε. Το θέλουμε κι εμείς πολύ, ειδικά μετά την περσινή κακή χρονιά που είχε η ομάδα, θέλουμε να την φέρουμε ξανά στην κορυφή».

Για το γεγονός πως αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι ο Φοίνικας και ο Παμβοχαϊκός και όχι ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής: «Είναι κοσμοϊστορικό γεγονός, αλλά μια πραγματικότητα που δείχνει από τη μία τη λάθος διαχείριση των μεγάλων ομάδων, οι οποίες, αν είναι δυνατόν, παλεύουν για να σωθούν. Δείχνει κι από την άλλη τη σωστή διαχείριση των ομάδων της επαρχίας που έρχονται για την κορυφή με καλές και υγιείς ομάδες και το μοντέλο που έρχεται από την Ιταλία, όπου όλες οι ομάδες προέρχονται από την επαρχία, από κωμοπόλεις.

Στην Ελλάδα αρχίζει και γίνεται αυτό το μοντέλο, χωρίς να είναι βάσει προγραμματισμού. Ο Ολυμπιακός πάντως έχει την τύχη να έχει διοίκηση που νοικοκύρεψε την ομάδα. Δυστυχώς δεν έγινε στις άλλες ομάδες που πλέον έχουν πολλά χρέη και αβέβαιο μέλλον».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ