2013-03-27 08:33:11
Φωτογραφία για «Κούρεμα έως και 80% στις καταθέσεις»
Στροφή 180 μοιρών επιχείρησε να κάνει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, αποκαλύπτοντας χθες βράδυ σε εκπομπή κυπριακού καναλιού ότι το ύψος του κουρέματος των καταθέσεων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από το εκτιμώμενο.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Σαρρής έκανε λόγο για κούρεμα που θα αγγίζει το 50% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και το 80% για τις αντίστοιχες της Λαϊκής. 

Ενώ στην Ελλάδα οι υπογραφές έπεσαν και τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών ανήκουν πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς και από σήμερα λειτουργούν κανονικά, κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στην Κύπρο και πότε θα λειτουργήσουν οι τράπεζες.

Ήδη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ως προς τις μισθοδοσίες, ενώ τίθεται και τεράστιο θέμα ρευστότητας στην αγορά.

Όπως αποκαλύφθηκε χθες και πλέον είναι πολλοί εκείνοι που εκφράζουν την ίδια άποψη, είναι πλέον πιθανό τα προβλήματα να μην έχουν ξεπεραστεί ως σήμερα το βράδυ με αποτέλεσμα αύριο να μην είναι έτοιμο το σύστημα για να ανοίξει.


Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν μάλιστα ότι ακόμη και εάν σήμερα ανακοινωθεί το ποσοστό κουρέματος και πάλι το σύστημα δεν θα είναι έτοιμο να ανοίξει αύριο.

Πολλοί μάλιστα λένε ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν ούτε και την Παρασκευή γεγονός που θα σημάνει ένα ακόμη πενθήμερο χωρίς τράπεζες καθώς στην Κύπρο τη Δευτέρα είναι αργία και έτσι οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 2 του μηνός.

Αν συμβεί αυτό η Κύπρος θα μείνει χωρίς τράπεζες για 17 ημέρες, γεγονός πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ