2013-03-27 12:30:07
Φωτογραφία για ΜΠΡΙΑΤΟΡΕ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΕ ΑΡΧ... ΣΤΗ Red Bull!
Ευθύνες στη Red Bull για το συμβάν μεταξύ Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ στη Σεπάνγκ έριξαν οι Μπέρνι Έκλεστοουν και Φλάβιο Μπριατόρε, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr", με τον τελευταίο να τονίζει πως δεν υπάρχει αφεντικό με... καρύδια!

Ο... πόλεμος στη Red Bull καλά κρατεί, έπειτα από την ενέργεια του Σεμπάστιαν Φέτελ να αγνοήσει τις εντολές των «κόκκινων ταύρων» στον αγώνα της Μαλαισίας και να προσπεράσει τον Μαρκ Γουέμπερ με αρκετή δόση ρίσκου για να πάρει τη νίκη. Αυτό ενόχλησε άπαντες στην αυστριακή ομάδα, με τους Μπέρνι Έκλεστοουν, Φλάβιο Μπριατόρε, πάντως, να ρίχνουν ευθύνες στην παγκόσμια πρωταθλήτρια των τριών τελευταίων ετών.

Ο ισχυρός άνδρας της Formula1 θεωρεί πως δε θα έπρεπε να υπάρχουν εντολές σε αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος. «Σε αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν οποιεσδήποτε εντολές ομάδας. Δεν έχει σημασία ποια είναι. Ας υποθέσουμε ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι σε θέση για να κερδίσουν το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς, όπου αποκλείεται ο Μαρκ να βοηθήσει τον Σεμπάστιαν.


Έτσι, ο Σεμπάστιαν πρέπει να το σκεφτεί. Ίσως θα υπάρξει ένα στάδιο όπου θα ήθελε ο Μαρκ να τον βοηθήσει, αλλά δε νομίζω ο Μαρκ να βγει μπροστά και να το κάνει αυτό», ήταν τα λόγια του 82χρονου. Από τη μεριά του, ο πρώην επικεφαλής της Renault ήταν λίγο πιο... σκληρός, καθώς πιστεύει πως στη Red Bull δεν υπάρχει αφεντικό με... καρύδια!

«Νομίζω ότι πια δεν μπορούν να έχουν σχέσεις μεταξύ τους. Δεν νομίζω ότι πλέον τα πράγματα μπορεί να διορθωθούν. Και οι δύο είναι επαγγελματίες και στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα κερδίσουν Γκραν Πρι. Ωστόσο, θεωρώ αδύνατο πια ο Μαρκ να βοηθήσει τον Φέτελ ή το αντίστροφο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο εχθροί σε μία ομάδα και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στη Ferrari.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ή ο Φέτελ ή ο Γουέμπερ θα φύγει από την Red Bull την επόμενη σεζόν. Ήδη υπήρχαν προβλήματα από την περσινή σεζόν. Το περιστατικό στη Σεπάνγκ έδειξε πως ο Φέτελ είναι το αφεντικό της ομάδας. Αν υπήρχε ένα αφεντικό με αρχ…α, θα έπρεπε να αλλάξει ξανά τις θέσεις τους», είπε ο Μπριατόρε, ο οποίος σχολίασε και το γεγονός ότι ο Κρίστιαν Χόρνερ δε βρέθηκε στο βάθρο της Σεπάνγκ, τη στιγμή που η ομάδα του είχε κάνει το 1-2.

«Το γεγονός ότι ο Χόρνερ δεν βρέθηκε στο βάθρο μετά την επιτυχία της ομάδας του δείχνει την αδυναμία του συγκριτικά με τους άλλους». 

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν σενάρια που θέλουν τον Γουέμπερ να αποχωρεί, με τον Χόρνερ να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Η θέση της ομάδας ήταν ξεκάθαρη.

Ο Μαρκ γνωρίζει ότι η ομάδα δεν παραποίησε τίποτα, δεν υπήρξε καμία συνομωσία, οπότε ο λόγος να σκεφτεί το μέλλον του είναι να μόνο ένα καθαρό συναίσθημα. Είχαμε μια συνομιλία και μίλησα με αμφότερους τους πιλότους. Ο Σεμπάστιαν απολογήθηκε και στον Μαρκ και στην ομάδα. Συζητήσαμε, όπως κάνουμε φυσιολογικά, και τώρα εστιάζουμε στον επόμενο αγώνα».

Τέλος, στον... πόλεμο μπήκε και ο πατέρας του Γουέμπερ, Άλαν, ο οποίος εξέφρασε, επίσης, την απογοήτευσή του γι' αυτό που έκανε ο Φέτελ και τόνισε πως δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του γιου του στη Σανγκάη. «Η συγγνώμη του Φέτελ πιστεύω πως ήταν ειλικρινής, αλλά ξεκάθαρα δεν υπάκουσε στις εντολές της Red Bull και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι στην ομάδα, είναι απογοητευμένοι μαζί του.

Θα χρειαστεί χρόνος για να κερδίσει πάλι το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του γιου μου. Ο Μαρκ δεν έχασε τίποτα από την αξιοπιστία του σε αυτόν τον αγώνα. Αν κάποιος έχασε κάτι, αυτός είναι μόνο ο Φέτελ. Θα είναι κανονικά στη Σανγκάη. Η θέση του στην ομάδα είναι ασφαλής».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ