2013-03-27 13:13:03
Φωτογραφία για Νέα ομάδα για γονείς εφήβων στη Δ.Ε. Πεύκων
Εφηβεία: Δράση ή αντίδραση; Πώς βιώνουν οι γονείς την εφηβεία των παιδιών τους; Γιατί οι έφηβοι κλείνονται στον «κόσμο τους»; Γιατί αντιδρούν; Με ποιους τρόπους μπορούν οι γονείς να προσεγγίσουν τους εφήβους;

Μετά την πραγματοποίηση ομάδων για γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Δ.Ε. Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης «Πυξίδα», προχωρά τώρα στη λειτουργία νέας ομάδας γονέων με παιδιά στην εφηβεία. Αυτή προβλέπεται να λειτουργήσει από τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, με τη συμμετοχή των γονέων να είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ δίωρων συναντήσεων (18.00-20.00), οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ιδιαίτερη αυτή ηλικιακή περίοδο που διανύουν τα παιδιά τους. Ενδεικτικά, θα συζητηθούν θέματα όπως η επικοινωνία γονέων- παιδιών, η επίλυση των συγκρούσεων, τα όρια, η αυτοεκτίμηση, τα συναισθήματα, οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια, οι ανάγκες των γονέων και των παιδιών, κ.ά., όλα υπό το πρίσμα της εφηβείας, ενώ θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, όπως μερικά είναι τα παραπάνω.


Στόχος της ομάδας είναι να εντοπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε γονιός σε σχέση με το έφηβο παιδί του και σε συνεργασία με τις συντονίστριες- ψυχολόγους, καθώς και με τους υπόλοιπους γονείς, να ανακαλύψει εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των κρίσιμων θεμάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Τηλ.: 2313502226 (έως τις 5 Απριλίου από 8.00-21.00)

►Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων:

Ειρήνης 19, Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων

Τηλ. Επικοινωνίας: 2313 502226 - email: [email protected]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ