2013-03-27 22:12:10
Φωτογραφία για ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ : ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ
Μετά το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο, στόχος για τον Ολυμπιακό είναι το πρωτάθλημα με τον Νίκο Σμαραγδή να επισημαίνει πως αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε για να τα πάρει... όλα!

Ο διεθνής κεντρικός μίλησε στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova, λέγοντας τα εξής:

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου: «Στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου έγιναν πολύ δυνατά παιχνίδια, ήταν πολύ καλοί οι αντίπαλοι. Ο Παμβοχαϊκός είναι στην 2η θέση στο πρωτάθλημα, η Σύρος διεκδικεί την 4η κι αυτό ίσως να την αδικεί και τον Ηρακλή που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Έγιναν καλά παιχνίδια και είδαμε όλοι το αποτέλεσμα. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για το φάιναλ φορ, είχαμε μια εξαιρετική εικόνα στην τακτική μας και δεν δώσαμε κανένα περιθώριο στον Παμβοχαϊκό να πιστέψει ότι μπορεί να προκριθεί στον τελικό.

Μας είχε πειράξει πάρα πολύ η ήττα από τον Παμβοχαϊκό στο πρωτάθλημα, μας πείσμωσε και μας έκανε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο γιατί ξέραμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να μας νικήσει
. Δεν θέλαμε να συμβεί ξανά αυτό. Το 3-0 φάνηκε εύκολο από την πλευρά μας, αλλά δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στα ατού του Παμβοχαϊκού. Ήταν από τα καλύτερα σετ που έχουμε κάνει φέτος. Καταφέραμε και κλείσαμε όλους τους παίκτες, ενώ κρατήσαμε τον Γιοβάνοβιτς σε χαμηλά επίπεδα. Στον Ολυμπιακό είμαστε έμπειροι παίκτες κι έτσι μπορούμε να αφήσουμε το άγχος μακριά από το ματς. Μπαίνουμε και χαιρόμαστε το παιχνίδι».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Χαρήκαμε πολύ για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πετύχαμε τον δεύτερο στόχο της σεζόν και πανηγυρίσαμε στα αποδυτήρια, ελπίζω για τον τρίτο στόχο να πανηγυρίσουμε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τον κόσμο μας μέσα στου Ρέντη. Αυτή η ομάδα στήθηκε για να πρωταγωνιστήσει. Θέλαμε και τους τρεις στόχους, έχουμε καταφέρει τους δύο, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα και εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Φοίνικας έπαιξε πολύ καλά, μας αντιμετώπισε πολύ σωστά στην αρχή κάθε σετ κι έτσι κυνηγούσαμε πάντα με 3-4 πόντους διαφορά. Στα καίρια σημεία και με έναν εκπληκτικό Γιορντάνοφ, καταφέραμε και ανατρέψαμε και τα τρία σετ και πήραμε το αποτέλεσμα. Στην ανατροπή του πρώτου σετ εγώ έκανα μόνο το πρώτο βήμα. Χάλασα την υποδοχή, από εκεί και πέρα είχαμε πολύ καλό μπλοκ, άμυνα και τον Γιορντάνοφ να τελειώνει όλες τις κόντρα επιθέσεις. Είχα το ελεύθερο από τον προπονητή μου να κάνω τζαμπ σέρβις, αυτό έκανα, μας βγήκε και καταφέραμε να πάρουμε το σετ.

Δεν πέρασε σε κανένα σημείο από το μυαλό μας ότι το σετ είχε χαθεί. Έχουμε την εμπειρία, δείχνουμε ότι είμαστε καλύτεροι και ανατρέπουμε την κατάσταση. Δεν κοιτάμε το σκορ, αλλά πόντο-πόντο. Η ποιότητα μαζί με την εμπειρία μας έκαναν τη διαφορά. Η Σύρος το ήθελε πάρα πολύ, έχει παίκτες-μεγαθήρια, που εγώ τους θαύμαζα όταν ξεκινούσα. Κουρνέτα, Λάππα, όμως φάνηκε ότι η σταθερή πορεία του πρωταθλήματος μας έδωσε την ηρεμία και το καθαρό μυαλό ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε το σκορ. Το 3-0 δεν δείχνει ότι ήταν δύσκολο ματς, αλλά είχαμε μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όσοι είδαν το παιχνίδι καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο ήταν».

Για τον Γιορντάνοφ: «Ο Μπόμπι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και δένει «κουτί» με την ομάδα μας. Τον χρειαζόμαστε στα δύσκολα, οπότε είναι εκεί και δίνει τη λύση. Του αξίζει να είναι ο MVP του πρωταθλήματος».

Για το Λιγκ Καπ: «Το Λιγκ Καπ ξεκίνησε με τους ομίλους από την αρχή της περιόδου, οπότε κάποιες ομάδες δεν ήταν έτοιμες και δεν κατάφεραν να προχωρήσουν. Υπήρξαν εκπλήξεις, όπως η Κηφισιά που απέκλεισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον ημιτελικό, εμείς παίξαμε με τον ΠΑΟΚ, ήταν ένας στόχος που δεν ήρθε δύσκολα, αλλά μετράει ότι πήραμε αυτό που θέλαμε».

Για το πρωτάθλημα: «Υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών όπως υπήρχαν και πριν το φάιναλ φορ. Εμείς όμως στοχεύουμε στο να βγάζουμε την ποιότητα της προπόνησης σε κάθε αγώνα. Πιστεύω ότι το καταφέραμε με τη σταθερή μας πορεία στο πρωτάθλημα, έχοντας μόνο μία ήττα και τώρα πρέπει να το αποδείξουμε αυτό στον κύκλο των πλέι οφ για να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα που είναι ο μεγάλος μας στόχος. Δεν θέλουμε να διαλέξουμε αντίπαλο, ποτέ δεν το κάνουμε αυτό. Δεν μας απασχολεί ο αντίπαλος.

Θέλουμε να έχουμε μια σταθερά καλή απόδοση. Ο Φοίνικας παρουσιάζεται πλέον με μεγαλύτερη δυναμική. Δεν μπορώ όμως να διαλέξω αντίπαλο. Και ο Παμβοχαϊκός μας νίκησε, αλλά παραταχθήκαμε πολύ καλά απέναντί του στο φάιναλ φορ και τον κερδίσαμε. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η δική μας κατάσταση. Να είμαστε υγιείς για να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε στο μυαλό μας και τη δύναμη της έδρας, ο κόσμος ειδικά μετά τα δύο τρόπαια θα είναι μαζί μας για να γιορτάσει».

Για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι ρυθμιστής. Θα μπούμε για να κερδίσουμε, δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι διαφορετικό. Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, που θέλει να μας νικήσει για να είναι στην τετράδα. Έχουμε αποδείξει ότι δεν χαριζόμαστε σε κανέναν αντίπαλο και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Πολλές ομάδες αξίζουν θέση στην τετράδα, αλλά δεν χωράνε εκεί.

Για την οικονομική κρίση στο βόλεϊ: «Σίγουρα το βόλεϊ δεν διανύει την καλύτερή του περίοδο. Σιγά σιγά πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν, να μπουν γερές βάσεις ώστε να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον τα ίδια προβλήματα. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια, ίσως σε 5-6, με την μεγάλη πάστα αθλητών που διαθέτουμε στην Ελλάδα, το βόλεϊ θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Το θέμα είναι να μπουν γερές βάσεις για να μην καταρρεύσει ξανά το σύστημα.

Για την καριέρα του και το εξωτερικό: «Υπήρξαν πέρυσι οι προϋποθέσεις να φύγω στο εξωτερικό, αλλά επέλεξα να μείνω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο στόχος του εξωτερικού είναι μεγάλος για μένα, δεν έφυγα όταν έπρεπε και τώρα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό. Οι καιροί έχουν αλλάξει και στο εξωτερικό, κι έτσι όσο θα υπάρχουν ομάδες που θα με καλύπτουν στην Ελλάδα, δεν υπάρχει λόγος για να φύγω στο εξωτερικό. Το καμπιονάτο είναι ένα απωθημένο μου, ελπίζω πριν τελειώσω την καριέρα μου να καταφέρω να αγωνιστώ εκεί.

Είμαι χαρούμενος που κάποιοι συμπαίκτες μου αγωνίζονται πλέον εκεί, θυμάμαι στο παρελθόν που ελληνικές ομάδες κέρδιζαν αυτές του καμπιονάτο, κι έτσι τώρα προτιμώ να στηρίζω τις ελληνικές. Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα. Παλιότερα έρχονταν στην Ελλάδα σπουδαίοι παίκτες από το εξωτερικό. Ο Μίλκοβιτς, οι Αμερικάνοι του Ηρακλή, ο Αγκάμεζ, μιλάμε για πολύ μεγάλα ονόματα. Όλοι αυτοί είχαν ανεβάσει πολύ το επίπεδο, έκαναν και εμάς να παραμένουμε στην Ελλάδα και όλοι μαζί να διεκδικούμε τίτλους».

Για την Εθνική ομάδα: «Έχουμε αυτή τη στιγμή τα μπαράζ για το ευρωπαϊκό με την ομάδα του Βελγίου, δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι μπορούμε και το δείξαμε και πέρυσι σε μια σειρά φιλικών που κάναμε μαζί τους. Είναι στην ίδια κατηγορία με εμάς. Εφόσον όλοι έχουμε την υγεία μας μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε το εμπόδιο του Βελγίου. Ήρθε η ώρα να φτάσουμε ξανά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού. Αρκεί να μην έχουμε απρόοπτα. Κοιτάμε να βρεθούμε ξανά σε τελική φάση, γιατί το έχει ανάγκη το ελληνικό βόλεϊ. Είναι δυσάρεστο που κόπηκε η Εθνική Ανδρών από διοργανώσεις όπως το Ευρωπαϊκό Λιγκ και οι Μεσογειακοί, γιατί υπάρχει νέο υλικό στην ομάδα που χρειάζεται αγώνες.

Ο Κοκκινάκης, ο Κουμεντάκης είναι παίκτες ανερχόμενοι και χρειάζονται εμπειρίες. Οπότε πρέπει να καταφέρουμε να βρεθούμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού και από τη νέα σεζόν να μην βρεθούμε πάλι σε τέτοια δυσάρεστη θέση, ώστε να κοπούν διοργανώσεις. Η νέα έδρα της Εθνικής θα είναι η Ορεστιάδα. Η επαρχία μας αγκαλιάζει και μας βοηθάει πολύ ώστε πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Θέλει υπομονή η Εθνική. Παλιότερα ήμασταν κοντά σε επιτυχίες, τα νέα παιδιά μπορούν να παίξουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου, σωστή δουλειά γίνεται, θέλει λίγο υπομονή και με τη συμμετοχή αυτών των παιδιών σε πιο δυνατά πρωταθλήματα η επιτυχία θα έρθει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ