2013-03-31 22:17:05
Φωτογραφία για Ανακαλύφθηκε η πύλη του “Άδη” στην Τουρκία
Σύμφωνα με δημοσίευμα του... news.discovery.com Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στη νοτιοδυτική Τουρκία την πύλη του “Άδη”.

Η πύλη είναι γνωστή κατά τη μυθολογία ως το σπήλαιο ή η πύλη του Πλούτωνα που σε οδηγούσε στη μεταθανάτιο ζωή. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές το σπήλαιο αυτό τοποθετούνταν στην Ιεράπολη της αρχαίας Φρυγίας, που σήμερα είναι η περιοχή Pamukkale. Επιπλέον περιγραφόταν ως μια περιοχή με αποπνικτική ατμόσφαιρα και θανατηφόρες αναθυμιάσεις.

Ο Έλληνας Γεωγράφος Στράβων (64/63 π.Χ. – 24 μ.Χ.) είχε γράψει γι αυτό το σημείο ” Αυτός ο χώρος είναι γεμάτος από ένα πυκνό στρώμα ομίχλης , κανείς μπορεί να δει ι μετά βίας το έδαφος. Κάθε ζώο που περνά μέσα έχει ακαριαίο θάνατο. Έριξα μέσα σπουργίτια, αυτά εισέπνευσαν αμέσως την τελευταία τους ανάσα και πέθαναν.”

Η ανακάλυψη έγινε γνωστή αυτό το μήνα σε ένα συνέδριο για την ιταλική αρχαιολογία στην Κωνσταντινούπολη, από μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Francesco D’Andria, καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαλέντο. Ο D’Andria έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς εκτεταμένες αρχαιολογικές έρευνες στην Ιεράπολη. Πριν από δύο χρόνια, ισχυρίστηκε ότι είχε ανακαλύψει εκεί τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους του Ιησού Χριστού.


Ο D’Andria Δήλωσε ότι τις θανατηφόρες ιδιότητες αυτού του σπηλαίου μπόρεσαν να τις διαπιστώσουν κατά τις ανασκαφές, καθώς πολλά πτηνά πέθαναν όταν πλησίαζαν στο ζεστό άνοιγμα, από τις αναθυμιάσεις διοξειδίου του άνθρακα. Μόνο οι ευνούχοι της Κυβέλης, μιας αρχαία θεά της γονιμότητας, μπορούσαν να εισέλθουν σε αυτή την πύλη του Άδη και να γυρίσουν πίσω σώοι. Επίσης ο D’ Andria ισχυρίζεται ότι η περιοχή ήταν δημοφιλής για τελετές. Οι επισκέπτες έπαιρναν νερό από την πισίνα του ναού, κοιμόντουσαν κοντά στο σπήλαιο και έβλεπαν οράματα και προφητείες.

Οι Πύλες του Πλούτωνα, λειτουργούσαν κανονικά μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ, και περιστασιακά κατά τη διάρκεια του 5ου και 6ου αιώνα. Ο ναός του Πλούτωνα καταστράφηκε τον 6ο αι. μ.χ από τους Χριστιανούς ενώ πιθανολογείται ότι σεισμοί ευθύνονται για την ολοκληρωτική καταστροφή του.

rodosreport.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ