2013-03-31 22:28:03
Φωτογραφία για Νίκος Νικολόπουλος : “Το “τώρα θέλω” δεν συμβαίνει στην πολιτική και στην ζωή. Το παλεύουμε και το δημιουργούμε'”
Από το Γραφείο Τύπου

Με εκπροσώπους των εργαζομένων της... KAVALA OIL, ήρθε σε επαφή ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος. Στην συνάντηση ήταν παρόντα και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ Καβάλας Κ. Τζιδημόπουλος, Γ. Χαρπαντίδης, Γ. Τζελέπης, Χρ. Ζουμπουλίδης, Ν. Ασλάνης, Φ. Καλένης και Λ. Τσίγκα.

Τον τ. Υφυπουργό Εργασίας ευχαρίστησε ο πρόεδρος των εργαζομένων Μ. Κελαιδάκης. για τις συχνές παρεμβάσεις του στην καθώς και για την προσπάθεια για την συνέχιση της ομαλόρρυθμης λειτουργίας της kavala oil, που αξιοποιεί τον εθνικό μας πλούτο, το πετρέλαιο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε: “Η Κυβέρνηση όφειλε να έχει προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, όπως και με γρηγορότερους ρυθμούς την έρευνα και εκμετάλλευση των κρυμμένων στις θάλασσες μας υδρογονανθράκων.


Έχουν πει πολλοί, ότι είμαστε ένα φτωχό κράτος. Τεράστιο ψέμα! Όσοι το υποστηρίζουν, είτε είναι ενσυνείδητοι ψεύτες, είτε δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν που πατούν και πού βρίσκονται.

Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος πλούτο. Ανεκμετάλλευτο πλούτο. Και ο πλούτος δεν προέρχεται μόνο από τις φάμπρικες, τις μεγάλες και μικρές εμπορικές δραστηριότητες ή τον τουρισμό. Πλούτος μας είναι η δύναμη της ίδιας της ελληνικής γης.

Ανεκμετάλλευτος πλούτος είναι φυσικά και αυτά που κρύβουν στα σπλάχνα τους, η ελληνική η και οι ελληνικές θάλασσες.

Ο ορυκτός πλούτος, που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε σε αυτή την χώρα και τώρα μπορεί να μας δώσει τεράστιες δυνατότητες για νέα ανάπτυξη και μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρόνο”.

“Με ανεξόφλητα τιμολόγια η εταιρεία εισπράττει εκατομμύρια ΦΠΑ”

Εξάλλου οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον Αχαιό πολιτικό να αναδείξει στην Βουλή την καταγγελία εις βάρος της “μητρικής” εταιρείας, που ενώ έχει ένα πλήθος εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, εργαζόμενους κ.α. εισπράττει από επιστροφή ΦΠΑ, πολλά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καν να έχει εξοφλήσει τα τιμολόγια.

“Θα ζήσουμε πολλά επεισόδια στο πολιτικό στερέωμα”

Η επίσκεψη στην Καβάλα έγινε μετά από πρόσκληση του πυρήνα των Χριστιανοδημοκρατών στο νομό που εντυπωσιακά διευρύνουν τον κύκλο της επιρροής τους. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Νίκος Νικολόπουλος εκτίμησε πως: “Θα ζήσουμε πολλά “επεισόδια” και θα δούμε πολλές αναταράξεις και ανατροπές, διασπάσεις και ανασυνθέσεις στο πολιτικό στερέωμα, Μπορεί εμείς να ζούμε αυτό που σοφά είχε πει ο Γκράμσι: “Το παλιό πεθαίνει και το καινούριο δυσκολεύεται να γεννηθεί”. Είναι βέβαιο όμως ότι με οδύνες μεν αλλά θα “γεννηθεί” και θα είναι στέρεο, δυνατό και ελπιδοφόρο, πάντα έτσι γίνεται. Το “τώρα θέλω” δεν συμβαίνει στην πολιτική και στην ζωή. Το παλεύουμε και το δημιουργούμε”.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Καβάλα ο Αχαιός πολιτικός συναντήθηκε με μία ομάδα νέων φοιτητών, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το σχεδίο “Αθηνά”. Όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον έδειξαν οι νέοι και οι νέες και για τα εθνικά μας ζητήματα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε ότι: “Ο Ελληνισμός ζει έναν δεύτερο “Αττίλα”. Βιώνουμε την επεκτατική μανία της Γερμανίας και των Βορείων “δήθεν” εταίρων μας. Ζούμε ένα οικονομικό δράμα. Είναι δύσκολο και οι Νομπελίστες οικονομολόγοι να προβλέψουν το τι μας ξημερώνει.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μοιραία λοιπόν από την πολιτική ηγεσία ζητούμε να χαράξει μία στρατηγική ωφέλιμη για τον τόπο και το λαό και να καταδικάσει το δόγμα των προθύμων της τρικομματικής, του “ναι σε όλα”.

Η φωνή μας -των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών- σε κάθε περίπτωση αποτελεί μέσο πίεσης. Κοιτάξτε” είπε ο Νίκος Νικολόπουλος “το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, δίνει την κατεύθυνση, δείχνει τον δρόμο, δεν μπορούμε να ανεχτούμε την οικονομική υποδούλωση γιατί μαζί της έφερε τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και παρέδωσε στα χέρια των ξένων την διεκδίκηση των εθνικών μας θεμάτων ενώ σπρώχνει τις νέες και τους νέους σε άλλες πατρίδες. Συγκρίνετε την στάση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Οι παρεμβάσεις του δίνουν προοπτική, προσφέρουν στήριγμα και οι δράσεις του ανακούφιση στον χειμαζόμενο λαό. Να, γιατί μας λείπει τόσο πολύ ο Χριστόδουλος. Γεννώνται αυτόματα συνειρμοί για την στάση της δικής μας Εκκλησίας στην “περιπέτεια” και το δράμα που ζει ο Ελληνικός λαός”.

Κλείνοντας κάλεσε τις νέες και τους νέους να δώσουν την μάχη και να αντισταθούν :”Τι άλλο περιμένουμε, να ''εκδώσουν φιρμάνια για παιδομάζωμα''; Να φτιάξουν και να λειτουργήσουν ''στρατόπεδα συγκέντρωσης'', όπου εκεί θα μεταφέρουν όσους από μας παραμένουμε ασυμβίβαστοι, απείθαρχοι και στεκόμαστε εμπόδιο στα σχέδια τους;” Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ