2013-04-12 06:30:08
Φωτογραφία για «Καμία ελπίδα για τις αποζημιώσεις» - «Το διεθνές δίκαιο θα μας το πει αυτό»
Ούτε καν σε διαδικασία συζήτησης δεν θέλει να μπει το Βερολίνο για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, με τον... Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διαμηνύει πως «ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς και οι Έλληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε μέσω της εφημερίδας «Neue Osnabrücker Zeitung» να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία. «Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση, θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων, δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», ήταν τα λόγια του κ. Σόιμπλε.


Απάντηση από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα όσα είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ζήτημα αποζημιώσεων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία. Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής Δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων. Η Ελλάδα δεν “αποπροσανατολίζεται” από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν τους ώμους του ελληνικού λαού».
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Με έχει φλερτάρει άντρας»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Με έχει φλερτάρει άντρας»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ