2013-04-14 20:00:10
Φωτογραφία για Συμμορίες τσιγγάνων και μαϊμού ασφαλιστές ρημάζουν τα κρητικά νοικοκυριά
Καθημερινά είναι τα κρούσματα κλοπής από γυναίκες Ρομά στη πόλη του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα χθες μία 22χρονη και μία 42χρονη εν ώρα αιχμής σε λαϊκή αγορά του Ηρακλείου κατάφεραν να αφαιρέσουν το πορτοφόλι από μία 70χρονη γυναίκα που πήγε να κάνει τα ψώνια της. Οι γυναίκες συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα πέντε ευρώ, τρία γυναικεία πορτοφόλια και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σήμερα άλλο ένα περιστατικό κλοπής από γυναίκες Ρομά ήρθε να προστεθεί στο αστυνομικό δελτίο της ημέρας. Μία παρέα τριών γυναικών προσπάθησε να μπει σε σπίτι Ηρακλείωτη με σκοπό να πάρουν ότι βρουν μπροστά τους. Η κακή τύχη όμως που είχαν είχε ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να γίνουν αντιληπτές και να συλληφθούν επί τω ... έργω.

Ασφαλιστές μαϊμού

Ωστόσο οι πολίτες στη πόλη του Ηρακλείου θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοικτά και να μην ανοίγουν τις πόρτες σε δήθεν κυρίες που κάνουν έρνανο ή σε άνδρες που επικαλούνται ότι είναι ασφαλιστές
. Οι τελευταίοι με το ψέμα ότι ασφαλίζουν αυτοκινήτα, προσεγγίζουν ηλικιωμένους λέγοντας τους πως τους έχει στείλει ο γιος ή η κόρη τους προκειμένου να του δώσουν χρήματα για την ασφάλιση του οχήματος. Αφού έχουν φροντίσει από πριν να μάθουν αν το μελλοντικό τους θύμα έχει παιδιά και ποια είναι τα ονόματα τους, βάζουν ένα κοστούμι για να δείξουν ότι έχουν κύρος και στη συνέχεια χτυπούν τις πόρτες παριστάνοντας τους ... ασφαλιστές.

Της πήρε 250 ευρώ και εξαφανίστηκε

Πριν από λίγες ημέρες ένα ίδιο περιστατικό έτυχε να ζήσει η 78χρονη κυρία Ελένη στο Ηράκλειο. Όπως λέει και η ίδια στο prismanews.gr Ήρθε κάποιος και μου είπε ότι είναι ασφαλιστής αυτοκινήτων. Μου είπε ότι τον είχε στείλει ο γιος μου για να του δώσω τα χρήματα της ασφάλισης και ότι θα μου τα έδινε πίσω την ίδια ημέρα. Εγώ αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Τον ρώτησα αν ήξερε να μου πει πως λένε τον γιο μου και μου είπε το σωστό όνομα. Μετά μου είπε και που εργάζεται ο γιος μου για να με πείσει ότι μου λέει την αλήθεια. Έτσι κι εγώ πείσθηκα και του έδωσα τα χρήματα χωρίς να προλάβω να του πω κάτι άλλο αφού με το που τα πήρε το έβαλε στα πόδια. Τότε κατάλαβα ότι είχα κάνει λάθος και ότι δεν έπρεπε να του έχω ανοίξει. Τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων τον τελευταίο διάστημα στη πόλη του Ηρακλείου έχουν αυξηθεί επικίνδυνα με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή στους ηλικιωμένους όπως επίσης όταν δουν κάτι ύποπτο να καλούν αμέσως την αστυνομία.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ