2013-04-19 01:03:11
Φωτογραφία για Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά ζητάει από το ΣτΕ να μην τοποθετηθούν στα δικαστήρια υπάλληλοι από διαθεσιμότητα
Ως αντισυνταγματική και παράνομη, να ακυρωθεί η από 1.2.2013 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία τοποθετήθηκαν... σε θέσεις μονίμων δικαστικών υπαλλήλων στα δικαστήρια του Πειραιά υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας (σύμφωνα με τον Ν. 4093/2012) ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Ειδικότερα, οι δικαστικοί υπάλληλοι υπογραμμίζουν στην προσφυγή τους ότι η τοποθέτηση των επίμαχων υπαλλήλων στα δικαστήρια του Πειραιά για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών είναι αντίθετη στο άρθρο 92 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει τη μονιμότητα των δικαστικών υπαλλήλων, όπως επίσης είναι αντίθετη στον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων (Ν. 2812/2000) και στον Κώδικα Δικαστικών Λειτουργών (Ν. 1756/1988).

Επίσης, ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η νομοθεσία επιβάλλει την ορκωμοσία των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία υπαλλήλων που ανήκει στη δικαστική εξουσία, ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι καλύπτονται από ειδικές συνταγματικές εγγυήσεις, κάτι που δεν συμβαίνει με τους δημοσίους υπαλλήλους.


Ακόμη, τονίζει ο Σύλλογος ότι οι υπάλληλοι που θα τοποθετηθούν στα δικαστήρια του Πειραιά δεν θα έχουν δικαίωμα υπογραφής στα δημόσια έγγραφα, με αποτέλεσμα η τοποθέτησή τους «να αποβαίνει σε βάρος της δήθεν σκοπούμενης επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης και στη λειτουργία των δικαστηρίων». Και αυτό γιατί οι υπάλληλοι οι οποίοι θα προέρχονται από διαθεσιμότητα θα «καταλαμβάνουν θέση στα δικαστήρια και παραδόξως δεν θα μπορούν να τελέσουν τα καθήκοντα του δικαστικού υπαλλήλου».
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ