2013-04-20 03:50:30
Φωτογραφία για H Άστον ανέβαλε την επίσκεψη στην Κροατία
Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, Κάθριν Άστον ανέβαλε χθες την... επίσκεψή της στην Κροατία λόγω της σημερινής συνέχισης του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας στις Βρυξέλλες.

“Η ύπατη εκπρόσωπος Κάθριν Άστον καταβάλει εντατικές προσπάθειες στο διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας και γι αυτό η επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ αναβάλλεται για αργότερα” δήλωσε στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina η εκπρόσωπός της, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς χωρίς να διευκρινίσει πότε η κ. Άστον θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη στην Κροατία.

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και του Κοσόβου, Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι θα συνεχίσουν σήμερα στις Βρυξέλλες τις συνομιλίες για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον πρέπει να προετοιμάσει την έκθεση για το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στο Λουξεμβούργο και θα επιθυμούσε οι δύο αντιπροσωπείες να κοιτάξουν ακόμη μία φορά τις προτάσεις για να δουν αν είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας” δήλωσε η κ. Κοτσιγιάντσιτς.


Όπως ανέφεραν πηγές από τη διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Σερβίας συμφωνία των δύο πλευρών ενδέχεται να υπογραφεί στις 22 Απριλίου, αν ικανοποιηθούν όλοι όροι που έθεσε το Βελιγράδι.

Στην αντιπροσωπεία της Σερβίας που έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες μετέχουν ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο σύμβουλος του προέδρου της Σερβίας, Μάρκο Τζούριτς και ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν. Αυτή τη φορά δεν μετέβη στη βελγική πρωτεύουσα η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, αρμόδια για την ένταξη στην ΕΕ, Σουζάνα Γκρούμπιεσιτς.

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Σερβία, Γέλκο Κάτσιν σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε “επιτέλους αναγγέλθηκε η άφιξη της σερβικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για τον τελικό 10ο γύρο του διαλόγου”.

“Καλό ταξίδι σε όλους, θάρρος και πολύ σύνεση” τόνισε ο κ. Κάτσιν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ