2013-04-20 07:54:08
Φωτογραφία για Α.Π.: Κατά της έκδοσης των δύο Κούρδων στην Τουρκία ο αντεισαγγελέας Γ. Μπόμπολης
Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.Τη μη έκδοση στην Τουρκία των Κούρδων Ζεκί Γκουρμπούζ και Μπουλέντ Κομέρτ, εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Γεώργιος Μπόμπολης.

Οι δύο Κούρδοι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο ενεργοποίησης ερυθράς αγγελίας, η οποία έχει σταλεί από τις τουρκικές αρχές στις ελληνικές από το έτος 2005.

Ειδικότερα, ο 47χρονος Ζεκί Γκουρμπούζ καταδιώκεται εδώ και δύο χρόνια από το τούρκικο κράτος, ενώ ο 33χρονος Μπουλέντ Κομέρτ ήταν ένας από τους απεργούς πείνας το 2001 στην Τουρκία για την υπόθεση των «λευκών κελιών».

Οι τουρκικές αρχές τούς εκζητούν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ τούς αποδίδεται ότι είχαν συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Επιπροσθέτως, στον Γκουρμπούζ αποδίδεται ότι βρέθηκε να κατέχει όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς.


Πρόσφατα, το Συμβούλιο Εφετών της Πάτρας αποφάσισε ομόφωνα τη μη έκδοση των δύο Κούρδων στη γείτονα χώρα. Ωστόσο, η εισαγγελία Εφετών της Πάτρας άσκησε έφεση και η υπόθεση οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο.

Η έφεση συζητήθηκε σήμερα στο ανώτατο δικαστήριο, όπου ο κ. Μπόμπολης πρότεινε να απορριφθεί ως αναιτιολόγητη.

Οι δύο Κούρδοι υποστήριξαν ότι η δίωξή τους από τις τουρκικές αρχές οφείλεται στην καταγωγή τους και στα πολιτικά τους φρονήματα.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης των δύο εκζητούμενων κατέθεσαν οι βουλευτές Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) και Β. Χατζηλάμπρου (ΠΑΣΟΚ) και ο τ. βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) Αντ. Καράς.

Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, τον τελικό λόγο για την έκδοση των δύο Κούρδων θα έχει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης.

Πηγή: ΑΜΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ