2013-04-20 08:30:07
Φωτογραφία για Κιουτσούκ: Δεν υπάρχουν περιθώρια για την συνέχιση των συνομιλιών
Του Νίκου Στέλγια

Απαισιοδοξία για το μέλλον των συνομιλιών στο Κυπριακό

Ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας Ντερβίς Έρογλου ανακοινώνει ότι στις 22 Μαΐου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο ΑναστασιάδηΜιλώντας στον τουρκικό τύπο, ο «Πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσούκ τοποθετήθηκε με απαισιοδοξία για το μέλλον των συνομιλιών στο Κυπριακό. Κατά την γνώμη του, η κυπριακή οικονομική κρίση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την συνέχιση των συνομιλιών σε εποικοδομητικό κλίμα.

«Η οικονομική κρίση της ελληνοκυπριακής πλευράς εμποδίζει την συνέχιση των συνομιλιών», επισήμανε ο κ. Κιουτσούκ, ο οποίος πρόσθεσε τα εξής: «Ο νέος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει συναντηθεί ακόμη με τον Πρόεδρο Ντερβίς Έρογλου. Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η συνέχιση των συνομιλιών είναι αδύνατη. Ο κ. Αναστασιάδης είναι επικεντρωμένος στα οικονομικά ζητήματα. Έχουν δοθεί στην δημοσιότητα κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες για την έναρξη των συνομιλιών. Ωστόσο, η κατάσταση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Στις 25 Απριλίου, ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Alexander Downer θα επιστρέψει στην νήσο. Όλα δείχνουν ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο».


Ο κ. Κιουτσούκ δήλωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος θα βοηθούσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να ξεπεράσει την μεγάλη οικονομική κρίση. Ακόμη, υπογράμμισε την σημασία της μεταφοράς νερού με υποθαλάσσιο αγωγό από την Τουρκία στην Κύπρο.

Μιλώντας στον τουρκικό τύπο, ο κ. Κιουτσούκ αναφέρθηκε στην σημασία της στενής συνεργασίας ανάμεσα στην «τ/κ κυβέρνηση» και στην τουρκική κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της θέσης της τ/κ ηγεσίας στην διεθνής κοινότητα, ο κ. Κιουτσούκ αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την συμμετοχή της τ/κ πλευράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε καθεστώς παρατηρητή.

Έρογλου: Στις 22 Μαϊού θα συναντηθώ με τον Αναστασιάδη

Την στιγμή που ο κ. Κιουτσούκ πραγματοποιεί εκ νέου αναφορά στο ενδεχόμενο της διακοπής των συνομιλιών, ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας Ντερβίς Έρογλου ανακοινώνει ότι στις 22 Μαΐου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στα πλαίσια ενός γεύματος εργασίας. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ