2013-04-20 11:15:08
Φωτογραφία για Πύργος: «Kάντε κάτι για τον Παναγιώτη» - Ζωντανός-νεκρός στο κέντρο της πόλης...
Ζωντανός νεκρός, χωρίς αύριο και χωρίς ένα χέρι βοηθείας, που το χρειάζεται περισσότερο από τον καθένα, ζει ανάμεσά μας μια παράξενη και ιδιαίτερη φιγούρα του Πύργου, ζητιανεύοντας τις πιο πολλές φορές, όχι χρήματα αλλά περισσότερο αγάπη και φροντίδα από τους συνανθρώπους του.

Την αγάπη και τη φροντίδα που θα έπρεπε, όπως επισημαίνουν οι επαγγελματίες της αγοράς στην περιοχή του Πύργου, να την έχει δώσει η πολιτεία εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια που ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος στέκεται μόνος και σε άθλια κατάσταση στο πεζοδρόμιο της κεντρικότερης οδού του Πύργου.

Μην έχοντας στον ήλιο μοίρα, πεινασμένος, βρόμικος και έχοντας κάνει στέγη του ακόμα και τους κάδους απορριμμάτων, στους οποίους κοιμάται πολλά από τα βράδια του, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος αποτελεί την πιο χαρακτηριστική φιγούρα στο κέντρο του Πύργου.

Έχοντας πάντα μαζί του ένα πλαστικό σκαμπό και τη μαγκούρα του που τον βοηθά να στηρίζεται όταν περπατά, ο 50χρονος άνδρας βρίσκει ελεημοσύνη από τους λιγοστούς πολίτες που γυρίζουν να τον κοιτάξουν, στα πεζοδρόμια της οδού Πατρών, με τους επαγγελματίες των καταστημάτων που λειτουργούν στο σημείο, να ζητούν από την πολιτεία να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να τον περιθάλψει.


«Έχουμε απευθυνθεί στον δήμο και τη Μητρόπολη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση γι’ αυτόν τον άνθρωπο, που σε καθημερινή βάση κάθεται εδώ και ζητά χρήματα. Πρέπει να δει η πολιτεία το πρόβλημα», αναφέρουν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Τον πιάσαμε» !
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Τον πιάσαμε» !
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ