2013-04-20 21:54:08
Φωτογραφία για O Αιμίλιος Λιάτσος απειλεί με απόλυση την Έλλη Στάη!
Η ΕΡΤ θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, απαντά στην επιστολή της Έλλης Στάη, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος, όπως δημοσιεύει το tvshow.gr.

Στην επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, αναφέρει πως η κ. Έλλη Στάη θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ΕΡΤ σε καιρό κρίσης έχει υποχρέωση να βοηθά μεγάλες ή μικρές εφημερίδες, να επιβιώσουν, πόσο μάλλον όταν εκεί εργάζονται συνάδελφοί της, σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους. Άλλωστε η Δημόσια τηλεόραση συχνά φιλοξενεί διευθυντές και δημοσιογράφους άλλων εφημερίδων και η ίδια η παρουσιάστρια του δελτίου κάνει επιλεκτική επιλογή «διαφημίζοντας», άλλωστε, τη δουλειά των συναδέλφων που καλεί στο δελτίο της και πάντα, μάλιστα, από μια εφημερίδα.

Ο Αιμίλος Λιάτσος θεωρεί το ύφος της επιστολής απαράδεκτο, τονίζει ότι ο ίδιος προσωπικά έδωσε μάχη να γυρίσει η κ. Σταη στο δελτίο, παραβλέποντας τα χαμηλά νούμερα και ότι δεν συμμερίζεται διόλου την συνεχιζόμενη άποψή της να απαξιώνει τους συναδέλφους της στην ΕΡΤ! Η σχέση της με την εταιρεία θα επαναπροσδιοριστεί, καταλήγει Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία της Στάη πατάει σε ένα κόκκινο σκοινί, καθώς και από το Μαξίμου εκτιμούν ότι ενώ την βοήθησαν, εκείνη ξεχνά ότι εργάζεται στη Δημόσια τηλεόραση.


Κύκλοι προσκείμενοι στο δημοσιογραφικό περιβάλλον των ειδήσεων της ΕΡΤ, έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν να αντιδρά για την προβολή μιας μικρής εφημερίδας, όταν η ίδια κάθε φορά που φιλοξενεί συγκεκριμένους δημοσιογράφους –συγκεκριμένης εφημερίδας, αναφέρεται και σε άλλες δραστηριότητές τους…

Μια μέρα νωρίτερα, η Έλλη Στάη σε επιστολή της προς τον Αιμίλιο Λιάτσο αναφέρθηκε στα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες.

Η επιστολή της δημοσιογράφου ανέφερε τα εξής:

«Προς Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης Κοιν. Πρόεδρο ΔΣ ΕΡΤ Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ

Μέλη ΔΣ ΕΡΤ Αγαπητέ κύριε Λιάτσο,

Θεωρώ σοβαρό λάθος την μετάδοση στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ρεπορτάζ που αφορούσε στην προβολή – διαφήμιση συγκεκριμένης εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Πρόκειται για λάθος που αγγίζει την ίδια την θεσμική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και καταστρατηγεί την δημοσιογραφική δεοντολογία. Πόσο μάλλον που – όπως προφανώς θα πρέπει να γνωρίζετε – στο παρελθόν το ΕΣΡ έχει επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα τόσο στην ΕΡΤ όσο και σε άλλα μέσα για την προβολή – έμμεση διαφήμιση εφημερίδων.

Θεωρώ ότι είναι περιττό να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του δημοσιογράφου αλλά και τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης. Στοιχειώδης υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κοινή γνώμη και όχι να πλασάρει γκρίζα διαφήμιση. Η αρχή αυτή ισχύει πολύ περισσότερο για την δημόσια τηλεόραση που εκ του θεσμικού της ρόλου έχει υποχρέωση να παρέχει απολύτως αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση.

Θεωρώ ότι πρακτικές όπως αυτή που ακολουθήθηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων συνιστούν μείζον ατόπημα και δεν συνάδουν ούτε με την προσωπική μου επαγγελματική στάση, ούτε βεβαίως με την ανεξάρτητη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Όπως σας έχω επισημάνει κατ΄ επανάληψη και πρόσφατα, πρέπει να γίνει μια ενδελεχής συζήτηση για την δομή και την λειτουργία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων το οποίο και παρουσιάζω, με τη συμμετοχή και του διευθυντή ειδήσεων, στο πλαίσιο της αναβάθμισής του με βάση πάντοτε τις αρχές της ανεξάρτητης και αντικειμενικής λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Με τιμή

Έλλη Στάη»

Πηγή: tvshow
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ματωμένο τσιζ κέϊκ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ματωμένο τσιζ κέϊκ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ