2013-04-21 00:15:54
Φωτογραφία για 2,5 χρόνια χωρίς καινούργια φάρμακα
Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχουν έρθει καινοτόμα φάρμακα που σε άλλες χώρες κυκλοφορούν εδώ και καιρό, τονίζει σε επιτολή που απέστειλε προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο του ΕΟΦ ο Κωνσταντίνος Φρουζής πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Τη στιγμή λοιπόν που καινοτόμα φάρμακα θα μπορούσαν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, στην Ελλάδα δεν εισάγονται για να μην αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

«Η φαρμακοβιομηχανία, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, στηρίζει τους στόχους της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού και εμπράκτως έχει συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια από το 2009. Παρόλα αυτά θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο ζωτικής σημασίας ζήτημα αναφορικά με την καθυστέρηση επί 2,5 σχεδόν έτη στην αδειοδότηση και τιμολόγηση νέων φαρμάκων, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 89/105, σύμφωνα με την οποία Δελτία Τιμών με νέα φάρμακα εκδίδονται κάθε 90 μέρες».


Η μη έκδοση νέων καινοτόμων φαρμάκων πέρα του σοβαρού αντίκτυπου στους ασθενείς επισημαίνει ο κος Φρουζής είναι ο πλέον ανασταλτικός παράγοντας για μία ομαλότερη πορεία των επιχειρήσεων μας, ενώ δρα εδώ και καιρό αποτρεπτικά για τη διατήρηση της απασχόλησης, των επενδύσεων και κλινικών μελετών στο χώρο μας.

Για το ζήτημα πάντως των καινοτόμων φαρμάκων τα οποία εκτός από τις Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις απασχολούν πρωτίστως τους έλληνες ασθενείς που καθημερινά δίνουν μάχη για τη ζωή τους ελπίζοντας σε κάποια καινούργια θεραπεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο φαρμακευτικό φόρουμ του ΕΒΕΑ EPhForT (EBEA Pharmaceutical Forum team) δεσμεύτηκε ότι στα επόμενα δελτία τιμών θα αρχίσουν καινοτόμα φάρμακα να συμπεριλαμβάνονται σταδιακά.

Πηγή: http://www.healthview.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ