2013-04-21 13:42:06
Φωτογραφία για Με υποπολυβόλα τύπου Scorpion σκοτώνουν στην Πάτρα...
Τα όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Πάτρα τις τελευταίες ημέρες τόσο στο κλάμπ της Σαχτούρη όσο και στην Ανθείας είναι υποπολυβόλα που ρίχνουν ριπές από σφαίρες. Είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος κάτι που τα κάνει εύκολα στην μεταφορά και την απόκρυψη και είναι αλάνθαστα για κάποιον που γνωρίζει να πυροβολεί με αυτά.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ

Το Σάββατο, τον 38χρονο Πάνο Τσίρκα , οδηγό της ασημί BMW, και τον Διονύση Βαρβαρέσο , συνεπιβάτη στο ίδιο όχημα, τους παρακολουθούσαν οι εκτελεστές από ώρα. Από τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι δράστες τους πλησίασαν από πίσω ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει και άρχισαν να τους πυροβολούν.

Χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα αυτόματο όπλο με αποτέλεσμα ο Πάνος Τσίρκας να ξεψυχήσει επί τόπου και να χάσει τον έλεγχο. Καρφώθηκε σε μια τζαμαρία, αφού προηγουμένως παρέσυρε ένα μπλε ΙΧ, μάρκας «Ιμπιζα» και ένα δίκυκλο.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΧΤΟΥΡΗ

Οπως διαφάνηκε και από το βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛΑΣ, ο εκτελεστής της Σαχτούρη κτύπησε με χειρουργική ακρίβεια τα θύματά του σε ζωτικά όργανα.

Η δύναμη πυρός που χρησιμοποίησε με το αυτόματο όπλο που έβγαλε αρχικά (εικάζεται ότι επρόκειτο για scorpion ή καλάσνικοφ) ήταν τόσο ισχυρή, που μόνο κάποιος που έχει εκπαιδευτεί στη χρήση τέτοιων όπλων μπορούσε να τη δαμάσει. Στη συνέχεια, αποτελείωσε τα θύματα με ένα πιστόλι.

Το πιο σημαντικό στοιχείο, για να συμπληρωθεί το πάζλ του συγκεκριμένου φόνου, θεωρείται ο εντοπισμός της μηχανής, τύπου «Τρανσάλπ» με μπλε φώτα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους από την οδό Σαχτούρη.

«Γνωρίζουν ότι εάν εντοπιστεί η μηχανή, ο κλοιός γύρω τους θα σφίξει επικίνδυνα» ανέφερε στην «ΠτΚ» αστυνομικός με εμπειρία στο κοινό έγκλημα.

Η συγκεκριμένη μηχανή έχει κλαπεί εδώ και δύο χρόνια από την Πάτρα και είναι η ίδια που είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία σε σούπερ-μάρκετ της Ακτής Δυμαίων, τον Σεπτέμβριο του 2012, λίγο πριν από τη ληστεία της Ρόδου.

Γιάννης Πομώνης

Γιώργος Ηλιόπουλος

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ